Baby Shower: Άφησε τις stars του εξωτερικού να σου δείξουν πώς γίνεται και κράτα σημειώσεις

Υπάρχει κάτι εκεί στο εξωτερικό, που όλες οι μέλλουσες μανούλες συνηθίζουν να κάνουν πριν τη μεγάλη στιγμή. Θυμίζει κατά κάποιο τρόπο το αντίστοιχο που κάνουμε εδώ στην Ελλάδα πριν τους γάμους και μέσα σε άκρες αποκαλείται “κρεβάτι”. Ξέρεις, αυτό που όλοι μαζευόμαστε στο σπίτι της νύφης πριν τη μεγάλη ημέρα με τα δώρα μας και ραίνουμε με ροδοπέταλα και χρήματα το “νυφικό” υποτίθεται κρεβάτι. Ε, λοιπόν, εκεί στο εξωτερικό κάνουν σχεδόν το ίδιο πράγμα πριν τον ερχομό του μωρού! Και το αποκαλούν baby shower! Και εμείς εδώ, φαίνεται πως σιγά- σιγά έχουμε αρχίσει να υιοθετούμε το έθιμο (αντίθετα σε όσους αρέσκονται να κριτικάρουν τις… εισαγόμενες παραδόσεις) και να το απολαμβάνουμε, γιατί αν μη τι άλλο, μια εγκυμοσύνη πρέπει να γιορτάζεται και να ενθουσιάζει!

Σε κάθε περίπτωση, ένα baby shower είναι ουσιαστικά ένα κάλεσμα στους φίλους μας, να βρεθούν κοντά μας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας, να χαρούν και να γιορτάσουν μαζί μας για το ευτυχές γεγονός και -ευκαιρίας δοθείσης- να μας κάνουν και μερικά χρήσιμα δώρα! Συνηθίζεται, λοιπόν, να διοργανώνουμε μια μικρή φιέστα, κοντά στο στυλ της κάθε μαμάς-to-be και σύμφωνα πάντα με τις αντοχές της αυτή την επιβαρυμένη περίοδο της εγκυμοσύνης, που συνήθως περιλαμβάνει κεράσματα για τους φίλους και τους συγγενείς που έρχονται να συγχαρούν και να ευχηθούν!

Και επειδή δεν είναι όλα τα γούστα ίδια, ούτε κάθε μαμά ίδια με την άλλη, υπάρχουν και στα baby showers “trends” και στυλ, που είτε σε εκφράζουν, είτε όχι! Ωστόσο, μιας και το πάρτι είναι δικό σου (και… you’ll cry if you want to), μπορείς παρακάτω να πάρεις μερικές ιδέες από τις διάσημες μανούλες της showbiz που διοργάνωσαν τον τελευταίο μήνα τα δικά τους baby showers, λίγο πριν ο πελαργός τους χτυπήσει την πόρτα!

Δες τι στυλ επέλεξαν τρεις διάσημες εγκυμονούσες και πάρε μολύβι και χαρτί για να σημειώσεις τα αγαπημένα σου!

Beyoncé

Από την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της η Beyoncé και την πληροφορία πως κυοφορεί δίδυμα, έχει καταφέρει πολλές φορές να “σπάσει το internet” και κυρίως με το στυλ που έχει υιοθετήσει, το οποίο παραπέμπει σε “mama Africa” και tribal αισθητική, ενώ δεν διστάζει να… πλασάρει συνεχώς την ομολογουμένως μεγάλη κοιλίτσα της στο φωτογραφικό φακό! Το ίδιο extravagant ήταν, λοιπόν, και το baby shower που διοργάνωσε, το οποίο ονόμασε και “Carter Push Party” και το βασικό θέμα συνέχισε να είναι το tropical feeling που την χαρακτηρίζει τους τελευταίους μήνες! Όχι μία, αλλά δύο τούρτες κόπηκαν όπως ήταν φυσικό, η μία τριώροφη και η άλλη τετραώροφη, και οι δύο με animal print και african decorations! Καθόλου κακή ιδέα, δεν νομίζεις;

Lauren Conrad

Η tv περσόνα και σχεδιάστρια μόδας επέλεξε έναν γλυκύτατο τρόπο να ανακοινώσει στους διαδικτυακούς φίλους της την εγκυμοσύνη της, ποστάροντας στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram μια φωτογραφία του υπερηχογραφήματός της. Στην ίδια ρομαντική διάθεση κινήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, και το baby shower που οργάνωσε για τις φίλες της! Ουδέτερα χρώματα, με έμφαση στην καλοκαιρινή φύση, η Lauren “αγκάλιασε” την επικείμενη μητρότητα μέσα από τη λιτή και απέριττη διακόσμηση του πάρτι της! Romantic typography και μαργαρίτες ήταν η θεματική που υιοθέτησε, ενώ η τούρτα ήταν μια φινετσάτη κατάλευκη δημιουργία διακοσμημένη με βατόμουρα και αληθινά λουλούδια!

Rosie Huntington-Whiteley

Το μοντέλο και ηθοποιός αποφάσισε να κάνει το baby shower παρόμοιο με γάμο, χωρίς ωστόσο να γίνει καθόλου kitsch! Φορώντας ένα μάξι φόρεμα σε γραμμές νυφικού, φρόντισε και το τραπέζι στον κήπο να θυμίζει γαμήλιο τραπέζι! Με λευκούς χρωματισμούς και λεπτομέρειες από ψάθα και ελάχιστες κίτρινες και ροζ πινελιές, η διακόσμηση του πάρτι ήταν απλή, αλλά με αρκετό elegance! Αντί και πολλά λουλούδια χρησιμοποιήθηκαν αρκετά καταπράσινα φυτά, που ταίριαζαν και με την εμφάνιση του κήπου, ενώ πανιά και αέρινες υφάνσεις συμπλήρωσαν τη “νυφική” εικόνα!

And More