Pilates: Εύκολες ασκήσεις στο σπίτι για να γυμνάσεις όλο σου το σώμα

Επανήλθες δυναμικά στην καθημερινή σου ρουτίνα. Έχεις επιστρέψει στο γραφείο και προσπαθείς να είσαι τυπική με τις επισκέψεις σου στο γυμναστήριο μιας και στις διακοπές ήσουν χαλαρή τόσο όσο αφορά στην άσκηση όσο και τη διατροφή. Πρέπει όμως να βρεις και πάλι τη φόρμα σου και να βελτιώσεις τη γραμμή σου και να δυναμώσεις τους κοιλιακούς, τα πόδια, τους γλουτούς και τα χέρια σου. 

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι το Yoga Mat, μια πετσέτα και νερό. Τα υπόλοιπα τα έχει αναλάβει  η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη που σου δείχνει τις ασκήσεις. Και κάτι ακόμη: Μην ξεχνάς να τις επαναλαμβάνεις καθημερινά. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Ξαπλώνω στο έδαφος και τοποθετώ τα χέρια δίπλα από τη λεκάνη έχοντας και τα δύο πόδια τεντωμένα ψηλά. Με την εκπνοή, ανοίγω-κλείνω το ένα πόδι στο πλάι και με την εισπνοή επαναφέρω στην αρχική θέση, κρατώντας το άλλο πόδι σταθερά τεντωμένο. Επαναλαμβάνω την άσκηση για 1’.

 

ΑΚΗΣΗ 2

Από την ίδια θέση, έχω τα πόδια τεντωμένα με τα πέλματα προς το ταβάνι και τα χέρια τεντωμένα δίπλα από τη λεκάνη. Για 1’ ανοίγω και κλείνω τα πόδια.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Ξεκινάω με τα πόδια λυγισμένα στο στήθος και τα χέρια πίσω από το κεφάλι για να κρατάνε τον κορμό σταθερά ψηλά. Με την εκπνοή τεντώνω τα πόδια μπροστά και μακριά και με την εισπνοή επαναφέρω σε αρχική θέση για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Το ένα πόδι μου πατάει λυγισμένο στο έδαφος και στη συνέχεια φέρνω το άλλο μου πόδι λυγισμένο, ώστε τα δάκτυλα να ακουμπήσουν στο αντίθετο γόνατο. Με την εκπνοή σηκώνω τη λεκάνη μου όσο πιο ψηλά μπορώ και ταυτόχρονα τεντώνω το πόδι μου στο πλάι. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πόδι.

Read More

And More