Γιατί και η Σαρακοστή θέλει το λάδι της! Για απόλαυση και αποτοξίνωση…

Δες το σαν μια νέα αρχή! Αντιμετώπισέ το σαν ευκαιρία… Φέτος, η Σαρακοστή μπορεί να γίνει η τέλεια αφορμή όχι μόνο να ακολουθήσεις ένα πιο ισορροπημένο μοντέλο διατροφής, αλλά και να ανακαλύψεις νέες γευστικές απολαύσεις. Μην ξεχνάς άλλωστε πως λίγες μέρες νηστεία θα αποτοξινώσουν τον οργανισμό σου, θα σε βοηθήσουν να χάσεις μερικά κιλά και να αισθανθείς καλύτερα…

Άλλωστε τα σαρακοστιανά πιάτα δεν χρειάζεται να είναι βαρετά και άνοστα. Φρέσκα υλικά, πολύ μεράκι και το κατάλληλο ελαιόλαδο είναι το μυστικό.

Το Άλτις Απαλό είναι ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με απαλή γεύση, ιδιαίτερα χαμηλή οξύτητα και τα διακριτικά αρώματα της μαντζουράνας και του χαμομηλιού. Είναι ένα «στρογγυλό» ελαιόλαδο, όπως χαρακτηρίζονται και μερικά κρασιά, με φίνα, γλυκιά επίγευση. Ότι πρέπει δηλαδή για να μην επισκιάσει τις ντελικάτες γεύσεις των θαλασσινών, να μην βαρύνει τα παραδοσιακά λαδερά και φυσικά να δώσει όσο άρωμα και γεύση πρέπει στις σαλάτες.

Ιδανικό λοιπόν για πράσινες σαλάτες, τάρτες λαχανικών, όσπρια, λαδερά, θαλασσινά, ψαρικά αλλά και σε πρωτότυπα ντιπ και φίνα επιδόρπια όπως το κέικ λαδιού με φρούτα και ο σιμιγδαλένιος χαλβάς.

Γιατί και τη Σαρακοστή το ελαιόλαδο… Μας νοιάζει να ‘ναι Άλτις!

Read More

And More