Ας γυμναστούμε μαζί! 5 ασκήσεις για καλλίγραμμα πόδια και γυμνασμένους γλουτούς

Lockdown και καραντίνα ξανά! Ο Πρωθυπουργός της χώρας το ανακοίνωσε και εσύ έχεις ήδη ζήσει την πρώτη ημέρα εντός σπιτιού, προκειμένου να προστατεύσεις και να προστατευθείς. Έχεις περισσότερο χρόνο, για να ετοιμάσεις τις αγαπημένες σου συνταγές, να αναδιοργανώσεις το σπίτι σου, να ξεκουραστείς, αλλά και να… γυμναστείς. Γιατί, το να φροντίζουμε το σώμα μας είναι υγεία και η υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό. Do The Maths, λοιπόν!

Φόρεσες τα αθλητικά σου; Τις φόρμες σου, που ίσως αγόρασες ακόμα και μέσα στην εβδομάδα, τα αθλητικά σου παπουτσάκια και φυσικά την απαραίτητη… πετσέτα. Ετοίμασες την Playlist σου; Γιατί, η μουσική μπορεί να σου δώσει κίνητρο και ώθηση τη στιγμή που θες να τα παρατήσεις. Δημιούργησε μία λίστα με τα αγαπημένα σου χορευτικά τραγούδι και αφέσου στο ρυθμό. Προτού πατήσεις Play στις ασκήσεις για καλλίγραμμα πόδια και γυμνασμένους γλουτούς και ακολουθήσεις βήμα – βήμα την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη, γέμισε το παγουρίνο σου με νερό. Γιατί πόσα Pause θα πατήσεις, για να κατευθυνθείς προς την κουζίνα σου; 

Stop! Πριν ξεκινήσεις τις ασκήσεις, διάβασε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Μην παραλείψεις να κάνεις ένα μικρό ζέσταμα, προκειμένου να αποφύγεις τους τραυματισμούς.
  • Για τον ίδιο λόγο, μην βιαστείς να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα, παραλείποντας τις απαραίτητες διατάσεις, μετά τη λήξη του προγράμματος.
  • Επαναλαμβάνεις τις ασκήσεις, παρατηρώντας πολύ προσεκτικά την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη και δεν υπερβάλλεις ως προς τον αριθμό των επαναλήψεων.
  • Μην υπερβάλλεις στον αριθμό των επαναλήψεων μέσα στην ημέρα. Η σωστή άσκηση χρειάζεται ισορροπία, μέτρο και ρυθμό. Ξεκινάμε…

Άσκηση 1

Σε πλάγια θέση λυγίζουμε τεντώνουμε το πάνω πόδι για 1′ στην κάθε πλευρά

Άσκηση 2

Σε πλάγια θέση ανοίγουμε κλείνουμε για 1′ στην κάθε πλευρά

Άσκηση 3

Στήριξη στο ισχίο, ανεβάζουμε – κατεβάζουμε το λυγισμένο πόδι για 1′ στην κάθε πλευρά

Άσκηση 4

Σε τετραποδική θέση φέρνουμε το πόδι πάνω από το άλλο και πάνω για 1′ στην κάθε πλευρά

Άσκηση 5

Κάμπτουμε τον κορμό στην μία πλευρά κρατώντας το λυγισμένο πόδι για 1′ στην κάθε πλευρά

Read More

And More