Ασκήσεις για τέλειους γλουτούς και πόδια από τον Γιώργο Καράβα

Η άσκηση προκαλεί εφίδρωση… κι αν αυτό μέχρι σήμερα σε ενοχλούσε, μάθε πως με τον ιδρώτα αποβάλεις τοξίνες κινητοποιείς τη διαδικασία του μεταβολισμού και χάνεις πόντους και βάρος. Κάπως έτσι σκέφτηκαν στο Hot Yoga Γλυφάδας και δημιούργησαν ένα πρόγραμμα ασκήσεων ενδυνάμωσης, που μόνη διαφορά έχει από τις απλές ασκήσεις, πως γίνεται σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας

Ο γυμναστής Γιώργος Καράβας ανέλαβε να σου δείξει τρόπους να τονώσεις τους μηρούς και να σφίξεις γλουτούς και γάμπες με απλές, αλλά αποτέλεσματικές ασκήσεις.

Ίδρωσε μόνη σπίτι…
Μπορεί το Sweat & Shape να απαιτεί θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 40oC, όμως μπορείς να κάνεις τις ασκήσεις και στο σπίτι σου. Προς Θεού! Μην δοκιμάσεις να κάνεις το πρόγραμμα με το air condition στο full. Κάτι τέτοιο είναι ανθυγιεινό και μπορεί να σου προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, κυρίως στην αναπνοή. Άλλωστε η αίθουσα του sweat & shape είναι ειδικά σχεδιασμένη για το σκοπό αυτό, με κλιματισμό φτιαγμένο με τρόπο που να σου επιτρέπει να γυμναστείς με απόλυτη ασφάλεια.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ; Να φορέσεις ζεστά και άνετα ρούχα, ισοθερμικά και ελαστικές φόρμες που θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία στο σώμα όσο κάνεις γυναστική. Το αποτέλεσμα θα είναι να επιταχύνεις την εφίδρωση κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις;
Ακολούθησε τις ασκήσεις όπως στις παρουσιάζει ο Γιώργος Καράβας. Πριν ξεκινήσεις, δοκίμασε να κάνεις μερικά πηδηματάκια επί τόπου για τουλάχιστον 10 λεπτά ώστε να ζεσταθείς.

– Επανάλαβε κάθε άσκηση 12 φορές και πέρασε στην επόμενη. Εκτέλεσε όλο το σετ 3 φορές.

– Φρόντισε να επιστρέφεις στο πρόγραμμα το λιγότερο 3 φορές την εβδομάδα.

Φωτογράφηση: Γιάννης Βασταρδής
Ευχαριστούμε το γυμναστή Γιώργο Καράβα για την παρουσία των ασκήσεων
Ευχαριστούμε το Hot Yoga Γλυφάδας για την ευγενική παραχώρηση του studio για τις ανάγκες της φωτογράφησης

Read More

And More