Ασκήσεις στο σπίτι για δυνατά πόδια και σφιχτούς γλουτούς

Επανέρχεσαι αργά αλλά σταθερά στους παλιούς, καλούς, καθημερινούς ρυθμούς. Μια νέα χρονιά όμως είναι εδώ κι εσύ έχεις βάλει στόχους. Θα ακολουθήσεις συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο, θα πίνεις πολύ νερό και θα ξεκινήσεις την άσκηση. Κι αν δεν προλαβαίνεις να επισκέπτεσαι το γυμναστήριο όσο συχνά θέλεις ή πρέπει, μπορείς να κάνεις απλές ασκήσεις στο σπίτι που θα σε βοηθήσουν να δυναμώσεις και να αποκτήσεις γράμμωση αν είσαι τυπική στις επαναλήψεις. 

Ξεκινάς με τα πόδια και τους γλουτούς. Δύο από τα ωραιότερα σημεία του σώματος. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις συμβουλές και τις κινήσεις της αγαπημένης μας Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής, Μάντης Περσάκη. Είναι απλές και αποτελεσματικές. Αρκεί να βάλεις μουσική, να απλώσεις το στρώμα σου στον μεγαλύτερο χώρο του σπιτιού και να αντιγράψεις την Μάντη. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Από όρθια θέση, ισορροπώ στο ένα πόδι έχοντας το ένα πόδι λυγισμένο στον αέρα και τα χέρια παράλληλα στον κορμό. Με την εκπνοή τεντώνω μπροστά το πόδι και επαναφέρω αργά για 1’ .

ΑΣΚΗΣΗ 2

Παραμένω σε όρθια θέση με τα πόδια ανοικτά λίγο περισσότερο από το άνοιγμα της λεκάνης, έχω το ένα χέρι λυγισμένο στον αέρα και το άλλο λυγισμένο στη μέση. Με την εκπνοή, λυγίζω τα πόδια κάνοντας «κάθισμα», τεντώνοντας ταυτόχρονα το ένα χέρι ψηλά και κάμπτοντας τον κορμό προς τη πλευρά του λυγισμένου χεριού. Επαναλαμβάνω για 1‘ προσέχοντας τα γόνατα να μην ξεπερνάνε τα δάκτυλα των ποδιών κατά το «κάθισμα».

ΑΣΚΗΣΗ 3

Ισορροπώ στο ένα πόδι με τα χέρια τεντωμένα στο πλάι, στο ύψος των ώμων και φέρνω τον αστράγαλο του άλλου ποδιού να ακουμπήσει στο λυγισμένο γόνατο. Εκπνέοντας, λυγίζω και τεντώνω το πόδι που ισορροπεί προσέχοντας το γόνατο να μην ξεπερνά τα δάκτυλα των ποδιών. Επαναλαμβάνω την άσκηση για 1’ σε κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Σε όρθια θέση, με τα πόδια να είναι λυγισμένα και ανοικτά, εκπνέοντας τεντώνω και λυγίζω τα πόδια, προσέχοντας τα πόδια να μην ξεπερνάνε τα δάκτυλα των ποδιών. Επαναλαμβάνω την άσκηση για 1’.

Read More

And More