Ασκήσεις στο σπίτι για να γυμνάσεις όλο το σώμα

Είναι άνοιξη, το καλοκαίρι πλησιάζει κι εσύ θέλεις να ακολουθήσεις ένα ακόμη πιο εντατικό πρόγραμμα άσκησης. Κι αν δεν προλαβαίνεις να πας στο γυμναστήριο τόσο συχνά, όσο θα ήθελες, μπορείς να ακολουθήσεις τη συμβουλή της αγαπημένης μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη που προτείνει πέντε ασκήσεις για όλο το σώμα που μπορείς να κάνεις στο καθιστικό σου. 

Μην ξεχνάς ότι τα αποτελέσματα είναι ακόμη καλύτερα αν προσέχεις τη διατροφή σου και πίνεις τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα. Στρώνεις το yoga mat, βάζεις την αγαπημένη σου μουσική και ακολουθείς τις κινήσεις της. 

Άσκηση 1

Από όρθια θέση, τα πόδια τεντωμένα και ανοικτά και τα χέρια λυγισμένα με τα δάκτυλα να ακουμπούν. Με την εκπνοή λυγίζω τα πόδια κάνοντας κάθισμα και έπειτα σηκώνω μπροστά το πόδι λυγισμένο. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά.

Άσκηση 2

Από όρθια θέση ξεκινάω να περπατάω με τα χέρια έχοντας τα πόδια συνέχεια τεντωμένα, μέχρι να έρθω σε θέση στήριξης. Με τον ίδιο τρόπο περπατάω προς τα πίσω ώστε να σηκωθώ με τα πόδια τεντωμένα και να έρθω σε αρχική θέση. Επαναλαμβάνω για 1’.

Άσκηση 3

Ξαπλώνω στο έδαφος και τοποθετώ τα χέρια δίπλα από τη λεκάνη. Το ένα πόδι μου πατάει λυγισμένο στο έδαφος και στη συνέχεια φέρνω το άλλο μου πόδι λυγισμένο, ώστε τα δάκτυλα να ακουμπήσουν στο αντίθετο γόνατο. Με την εκπνοή σηκώνω τη λεκάνη μου όσο πιο ψηλά μπορώ και ταυτόχρονα τεντώνω το πόδι μου στο πλάι. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πόδι.

Άσκηση 4

Ξαπλώνω στο στρώμα με πόδια τεντωμένα προς το ταβάνι και τα χέρια πίσω από τον αυχένα. Με την εκπνοή, σηκώνω ψηλά τον κορμό ανοίγοντας ταυτόχρονα τα πόδια προς τα έξω. Επαναλαμβάνω για 1’.

Άσκηση 5 

Ξαπλώνω στο στρώμα με τα πόδια τεντωμένα προς το ταβάνι, με την σπονδυλική στήλη να ακουμπάει στο έδαφος. Λυγίζω το ένα πόδια και εκπνέοντας το τεντώνω και το ανοίγω στο πλάι ταυτόχρονα. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πόδι.

Read More

And More