Ασκήσεις στο σπίτι με ένα λάστιχο για τέλεια χέρια, πόδια και κοιλιακούς

Οι γιορτές τελειώνουν κι εσύ επιστρέφεις στους ρυθμούς σου. Ακόμη κι αν δεν καταφέρνεις να παραμένεις πιστή στο μάθημα σου για pilates υπάρχει πάντα και η άσκηση στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να απλώσεις το yoga mat στον πιο άνετο χώρο, να πάρεις στα χέρια σου ένα λάστιχο και να ακολουθήσεις τις συμβουλές της αγαπημένης μας Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη.

Η Μάντη στα videos που ακολουθούν δείχνει τις απλές ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να ενδυναμώσεις χέρια και πόδια αλλά και να αποκτήσεις άψογους κοιλιακούς. Νωρίς το πρωί και πριν φύγεις για το γραφείο είναι η κατάλληλη ώρα αφού θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις ενέργεια. Κι αν πάλι δεν είσαι πρωινός τύπος η άσκηση στο σπίτι το απόγευμα είναι ότι καλύτερο. 

Άσκηση 1η

Ισορροπώ στα ισχία με λυγισμένα τα πόδια στον αέρα και περνάω το λάστιχο κάτω από τα πέλματα. Με την εκπνοή τεντώνω μπροστά τα πόδια και με την εισπνοή επανέρχομαι στην αρχική θέση, επαναλαμβάνοντας για 1’.

Άσκηση 2η

Από την ίδια θέση, ισορροπώντας στα ισχία και κρατώντας τα πόδια λυγισμένα και σταυρωμένα, χωρίς να ακουμπούν στο έδαφος, κρατώ το λάστιχο με τα χέρια τεντωμένα μπροστά στο άνοιγμα των ώμων. Εκπνέοντας, φέρνω το λάστιχο να περάσει τεντωμένο πίσω από τον κορμό, προσέχοντας τα χέρια να παραμείνουν τεντωμένα και με ίσια πλάτη. Επαναλαμβάνω για 1’.

Άσκηση 3η

Από όρθια θέση, ισορροπώ στο ένα πόδι και περνάω το λάστιχο κάτω από το πέλμα. Με την εκπνοή λυγίζω μπροστά το πόδι και επαναφέρω αργά για 1’.

Άσκηση 4η

Ξαπλώνω στο στρώμα, έχοντας το ένα πόδι λυγισμένο να πατάει στο έδαφος και το άλλο τεντωμένο μπροστά, κρατώντας ταυτόχρονα το λάστιχο με τα χέρια τεντωμένα πάνω από το κεφάλι. Εκπνέοντας και για 1’, κάνω άρση κορμού και τεντώνω το λάστιχο, σηκώνοντας ταυτόχρονα και το πόδι ψηλά.

Άσκηση 5η

Από όρθια θέση με τα πόδια ανοικτά στο άνοιγμα της λεκάνης, κρατάω το λάστιχο τεντωμένο από τις άκρες, με τα χέρια ελαφρώς λυγισμένα. Με την εκπνοή, λυγίζω τα πόδια, προσέχοντας τα γόνατα να μην ξεπερνάνε τα δάκτυλα των ποδιών και ταυτόχρονα τεντώνω το λάστιχο. Επαναλαμβάνω για 1’.

 

 

Read More

And More