Γυμναστική στο σπίτι: Ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά και γραμμωμένους κοιλιακούς (Μέρος 1ο)

Επίπεδη, γυμνασμένη κοιλιά: To όνειρο κάθε γυναίκας, το οποίο, ευτυχώς, σήμερα, θα πραγματοποιήσει η, Yoga Instructor, Ιωάννα Κολιακουδάκη. Η Ιωάννα επιστρέφει αυτή την εβδομάδα με κάτι διαφορετικό. Με κάτι, το οποίο μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις μόνη σου στο σπίτι. Μετά τη δουλειά, μόλις ανοίξεις τα μάτια σου το πρωί, πριν πέσεις για ύπνο το βράδυ. Εσύ επιλέγεις τη στιγμή που θα “ροκανίσεις” τους κοιλιακούς σου και θα δεις την κοιλιά σου πιο… γυμνασμένη από πριν.

Εξάλλου, το καλοκαίρι δεν αργεί και όπως, σου έχουμε πει, αρκετές φορές σε αυτή την παρέα, όσο νωρίτερα εντάξεις τη γυμναστική στη ζωή σου, τόσο το καλύτερο.

Πριν φορέσεις τα αθλητικά σου, κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι οι κοιλιακοί μύες σταθεροποιούν τον κορμό και δίνουν κίνηση στην λεκάνη, όταν, παραδείγματος χάρη σηκώνουμε τα πόδια μας ψηλά. Επίσης, η εκγύμναση τους θέλει τρόπο και δεν χρειάζεται να υπερφορτώνουμε τους μυς. Το βασικό είναι να γυμνάζεσαι ισορροπημένα. Ξεκινάμε!

Άσκηση 1 (Ροκανίσματα)

Ξαπλώστε στο έδαφος και λυγίστε τα γόνατα σας. Σηκώστε το κεφάλι και την πλάτη. Κρατείστε το κεφάλι σταθερό. Επαναλάβετε 20 φορές. Εκπνοή στο ανέβασμα.

Άσκηση 2 (Ανύψωση γονάτων)

Από την αρχική ξαπλωτή θέση (εικόνα 1) ανεβάστε τα γόνατα και φέρτε τα προς το στήθος. Επαναλάβετε 15 φορές. Εκπνοή στο ανέβασμα των γονάτων.

Άσκηση 3 (Άρσεις ποδιών)

Τεντώστε τα πόδια σας ψηλά. Ανεβάστε τον κορμό και κατεβάστε τα πόδια ταυτόχρονα. Επαναλάβετε 10 φορές. Εκπνοή στο κατέβασμα των ποδιών.

Άσκηση 4 (ψαλίδια ποδιών)

Κρατήστε τα πόδια χαμηλά, τον κορμό ψηλά και κάντε ψαλίδια ποδιών. Πραγματοποιήσετε 20 επαναλήψεις.

Άσκηση 5 (Πλάγιες Κάμψεις εναλλάξ)

Τεντώστε το δεξί πόδι ψηλά και στρίψτε τον κορμό σας πλάι δεξιά. Το αριστερό πόδι βρίσκεται χαμηλά. Αλλάξτε πόδι και μεριά. Επαναλάβετε 20 φορές. Εκπνοή στην πλάγια κάμψη.

Μείνε συντονισμένη, γιατί την επόμενη εβδομάδα έρχεται το δεύτερο μέρος!

Read More

And More