Γυμναστική στο σπίτι: Οι ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά (Μέρος 2ο)!

Επιστρέφουμε σιγά σιγά στην καθημερινότητα. Μήπως, λοιπόν, αυτή η επιστροφή είναι το καλύτερο κίνητρο, για να απαλλαγείς από εκείνα τα περιττά κιλά, που η καραντίνα και η παραμονή στο σπίτι σου πρόσθεσαν; 

Και αυτήν την εβδομάδα λοιπόν, βγάζουμε τα αθλητικά από την ντουλάπα μας, τα φοράμε, ανοίγουμε χώρο στο σαλόνι, κάνουμε μία μικρή προθέρμανση -για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς- και Let’s Get Physical! Μην ξεχάσεις να δημιουργήσεις μία Playlist που να σε κινητοποιεί και να σου δίνει ώθηση να γυμναστείς.

Σήμερα, η, Yoga Instructor, Ιωάννα Κολιακουδάκη, επιστρέφει, μετά το πρώτο μέρος που είδες την προηγούμενη εβδομάδα, με τον δεύτερο κύκλο ασκήσεων που θα σε βοηθήσουν να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου, να αυξήσεις τις καύσεις του οργανισμού σου και να αδυνατίσεις. Ξεκινάμε!

Άσκηση 1 (Σανίδα)

Μείνετε ισομετρικά στην θέση από 30 δευτερόλεπτα ως 1 λεπτό. Σταδιακά μπορείτε να μείνετε και λίγο περισσότερο.

Άσκηση 2 (Push – Ups)

Από την θέση σανίδα. Ανοίξτε τα χέρια σας στο άνοιγμα των ώμων. Λυγίστε τους αγκώνες σας και πλησιάστε όλο το σώμα προς το έδαφος. Εάν θέλετε, τοποθετήστε τα γόνατα στο έδαφος. 10-15 επαναλήψεις.

Άσκηση 3 (Ραχιαίοι)

Ξαπλώστε μπρούμυτα. Τεντώστε τα χέρια μπροστά. Ταυτόχρονα σηκώστε τα χέρια και τα πόδια, ενώ το κεφάλι κοιτάει κάτω. Μείνετε ψηλά 4 αναπνοές  και κατεβείτε. Επαναλάβετε 5 φορές.

Άσκηση 4 (Σανίδα με αγκώνες) 

Τοποθετήστε τους αγκώνες στο έδαφος και τοποθετήστε το σώμα σας σε θέση σανίδας. Από εκεί περπατήστε όσο πιο κοντά στα χέρια σας και επιστρέψτε περπατώντας πίσω. Επαναλάβετε 10 φορές.

Άσκηση 5 (Στατικό τρέξιμο)

Σταδιακά, σηκωθείτε όρθιοι και αρχίστε να τρέχετε για 5 λεπτά. Προσοχή, εάν πονάνε τα πέλματα σας ή τα γόνατα σας να φοράτε παπούτσια.

Άσκηση 6 (Καθίσματα με πηδήματα)

Λυγίστε τα γόνατα σας σε κάθισμα καθώς ανεβαίνετε εκτιναχτείτε προς τα πάνω. Στην επιστροφή έρχεστε σε κάθισμα. Επαναλάβετε 8 φορές.

Ακούστε το σώμα σας. Εάν κουράζεστε, να σταματάτε. Μην γυμνάζεστε με γεμάτο στομάχι. Να περιμένετε τουλάχιστον 3 ώρες από το τελευταίο γεύμα.

Read More

And More