Συνδυαστικές ασκήσεις για όλο το σώμα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι

Είμαι σίγουρη ότι ασκείσαι συστηματικά τον τελευταίο καιρό μιας και το καλοκαίρι δεν είναι πολύ μακριά πλέον. Κι αν δεν έχεις χρόνο να επισκέπτεσαι το γυμναστήριο όσο συχνά θέλεις μπορείς άνετα να το κάνεις στο σπίτι. Η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη παραμένει πιστή στο ραντεβού της Πέμπτης όπου αποκαλύπτει ασκήσεις τόσο για όλο το σώμα όσο και συγκεκριμένα σημεία του. 

Και σήμερα μοιράζεται μαζί σου συνδυαστικές ασκήσεις για όλο το σώμα. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις το yoga mat, να φορέσεις τα πιο άνετα ρούχα σου και να ακολουθήσεις τις κινήσεις της. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Κάθομαι στο στρώμα με τα πόδια λυγισμένα και τα χέρια λυγισμένα πίσω από το κεφάλι έχοντας ίσια την πλάτη. Εκπνέοντας και για 1’, σηκώνω και τεντώνω ταυτόχρονα τα πόδια εναλλάξ, προσπαθώντας να ακουμπήσω αντίθετο χέρι με αντίθετο πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Ξαπλώνω στο στρώμα, έχοντας τα πόδια λυγισμένα στον αέρα και τα χέρια πίσω από το κεφάλι.  Εκπνέοντας και για 1’ σε κάθε πλευρά σηκώνω και στρίβω κορμό, προσπαθώντας να ακουμπήσουν αντίθετα δάκτυλα χεριού με το αντίθετο πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Ξεκινάω από τετραποδική θέση, παλάμες ώμοι σε μία ευθεία και τεντώνω πίσω το ένα πόδι. Με την εκπνοή, λυγίζω και τεντώνω τα χέρια κρατώντας σταθερά το πόδι στον αέρα τεντωμένο. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Ξεκινάω από τετραποδική στάση με τα πόδια λυγισμένα, στηρίζομαι σε παλάμες και στα δάκτυλα των ποδιών. Εκπνέοντας και για 1’ χωρίς να χαλάσω την αρχική θέση τεντώνω εναλλάξ πίσω τα πόδια.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Παραμένω στη ίδια θέση και τοποθετώ τα χέρια πίσω από το κεφάλι μου και το ένα πόδι λυγισμένο πάνω στο άλλο, ενώνοντας τον αστράγαλο του ενός με το γόνατο του άλλου ποδιού. Με την εκπνοή, στρίβω τον κορμό προς το έξω γόνατο και ταυτόχρονα φέρνω και τα δύο πόδια κοντά στον κορμό μου με σκοπό να ενώσω αντίθετο αγκώνα γόνατο. Επαναλαμβάνω την άσκηση για 1’.

Read More

And More