Χέρια, πόδια, γλουτοί, κοιλιακοί, αερόβια: Οι ασκήσεις που θα μας αδυνατίσουν μετά τις γιορτές

Έφαγες λίγο περισσότερο, ξεκουράστηκες στον καναπέ σου, γιόρτασες αυτά τα διαφορετικά Χριστούγεννα σε σπιτικό (αλλά όχι λίγο) φαγητό. Όλα αυτά το 2020. Ναι, ξέρω ήταν μόλις πριν από δύο ημέρες, όμως, μην ξεχνάς ότι στη βράση κολλάει το σίδερο. Για αυτό, πάρε μία βαθιά ανάσα, φόρεσε το κολάν ή την φόρμα σου, βάλε on Repeat και δυνατά την μουσική που σου αρέσει και άρχισε τη γυμναστική. Βήμα – Βήμα. Δεν θα κάνεις αμέτρητα ροκανίσματα από το πρώτο λεπτό. Δεν χρειάζεται κιόλας.

Σημασία έχει να φτιάξεις ένα δικό σου πρόγραμμα και κάθε μέρα να εστιάζεις σε μία διαφορετική μυϊκή ομάδα. Γιατί, έτσι θα αδυνατίσεις. Έτοιμη; Οι ασκήσεις της, Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη, ξεκινούν! Μην ξεχάσεις να κάνεις κλικ στον τίτλο κάθε άσκησης, για να μπορέσεις να ακολουθήσεις το πλήρες πρόγραμμα.

Αερόβια και ενδυνάμωση μαζί!
Για την αρχή της διαδικασίας. Ένα δυναμικό πρόγραμμα 10 λεπτών, για να ζεστάνεις τους μύες σου και να ξεκινήσεις με όρεξη τις βασικές ασκήσεις.

Ασκήσεις για όλο το σώμα
Μία δυναμική προπόνηση, η οποία, βήμα – βήμα θα σε βοηθήσει να γυμνάσεις κάθε μυ του σώματος σου.

Ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά
Είναι αυτό που θέλουμε όλες! Το λίπος να διασπαστεί και το τζιν να κλείνει ευκολότερα. Κάνε κλικ εδώ και ακολούθησε την Μάντη Περσάκη.

Ασκήσεις για γραμμωμένα χέρια
Μην τα αφήνεις, για να μην σε αφήσουν και αυτά! Κάνε κλικ εδώ και γύμνασε δικέφαλους και τρικέφαλους!

Ασκήσεις για καλλίγραμμα πόδια
Δύο προγράμματα για να γυμνάσεις τα πόδια σου και να δεις τις γάμπες σου ξανά καλλίγραμμες! Για το πρώτο πρόγραμμα, κάνε κλικ εδώ και για το δεύτερο εδώ.

Ασκήσεις για γλουτούς
Το σημείο του σώματος που δεν πρέπει (και δεν θες) να παραλείψεις!

Διατάσεις μετά την αερόβια!
Είναι συνήθως το βήμα που παραλείπουμε, λόγω του ότι είμαστε αρκετά κουρασμένες από τις ασκήσεις. Ε, λοιπόν, ξέχασε το! Είναι το πιο σημαντικό πρόγραμμα, για να αποφύγεις τους περιττούς τραυματισμούς και τα ενοχλητικά πιασίματα. 

Last Minute Tip – Πριν ξεκινήσεις τις ασκήσεις, διάβασε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Μην παραλείψεις να κάνεις ένα μικρό ζέσταμα, προκειμένου να αποφύγεις τους τραυματισμούς.
  • Για τον ίδιο λόγο, μην βιαστείς να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα, παραλείποντας τις απαραίτητες διατάσεις, μετά τη λήξη του προγράμματος.
  • Επαναλαμβάνεις τις ασκήσεις, παρατηρώντας πολύ προσεκτικά την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη και δεν υπερβάλλεις ως προς τον αριθμό των επαναλήψεων.
  • Μην υπερβάλλεις στον αριθμό των επαναλήψεων μέσα στην ημέρα. Η σωστή άσκηση χρειάζεται ισορροπία, μέτρο και ρυθμό. Ξεκινάμε!

Read More

And More