Οι μορφωμένες πίνουν περισσότερο!

Οι μορφωμένες πίνουν περισσότερο! | tlife.gr

Σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα οι γυναίκες που έχουν αποφοιτήσει από κάποια σχολή πίνουν περισσότερο σε σχέση με τις λιγότερο μορφωμένες! Η σχέση μεταξύ μορφωτικού επιπέδου και κατανάλωσης αλκοόλ είναι ανάλογη και στους άντρες.

Οι ερευνήτριες της σχολής Οικονομικών του Λονδίνου (LSE), βάσισαν την έρευνά τους σε περισσότερες από 10.000 περιπτώσεις γυναικών που γεννήθηκαν την ίδια εβδομάδα και την ίδια χρονιά. Τα αποτελέσματα ήταν αποστομωτικά: Όσες γυναίκες έχουν ανώτερη και ανώτατη μόρφωση συγκεντρώνουν διπλάσιες πιθανότητες να καταναλώνουν αλκοόλ. Οι Βρετανίδες υψηλού μορφωτικού επιπέδου συνηθίζουν λοιπόν να πίνουν σε καθημερινή βάση. Όπως είναι φυσικό, οι γυναίκες «καριέρας» συχνά, φλερτάρουν με τον αλκοολισμό.
Τί είναι όμως αυτό που οδηγεί αυτήν την ομάδα γυναικών στο ποτό; Υπάρχουν πολλές πιθανές εξηγήσεις που θα μπορούσαν να εξηγήσουν αυτό το φαινόμενο. Μια μορφωμένη γυναίκα αφενός μεν αργεί να γίνει μητέρα και αφετέρου συνήθως έχει πιο ενεργή κοινωνική ζωή. Με άλλα λόγια, η εργένισσα γυναίκα έχει εκατομμύρια πειρασμούς να το ρίξει έξω και να πιει λίγο παραπάνω. Τέλος, το ανταγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο εργάζονται συνήθως αυτές οι γυναίκες, προκαλεί άγχος και πίεση που μπορεί να οδηγήσει στο αλκοόλ.

READ more