Οργανώνουμε το ψυγείο! Είναι το μυστικό για να χάσεις πιο εύκολα κιλά…

Ό, τι και να λες, το ψυγείο είναι το βασικό αντικείμενο του πόθου σε μια κουζίνα. Το “κόσμημα” που περιέχει όλα όσα μπορούν να σε κάνουν να γίνεις σεφ στην δική σου κουζίνα! Μήπως όμως ο τρόπος που το οργανώνεις σε κάνει να βάζεις κιλά; Οδηγίες για να “καταστρώσεις” το χάρτη του ιδανικού ψυγείου για να χάσεις κιλά, από τον Κλινικό Διαιτολόγο Διατροφολόγο Δημήτρη Γρηγοράκη.

Για να ακριβολογοούμε το ψυγείο μπορεί να σου εμπνεύσει την σωστή διατροφή, τόσο από έξω, όσο και από μέσα!

ON THE… OUTSIDE!
Μαγνητάκια, post-it και διάφορες φωτογραφίες στην υπηρεσία της αποστολής “ιδανικό σώμα για το καλοκαίρι”! Να λοιπόν μερικές ιδέες για να επιλέγεις με μεγαλύτερη σύνεση τα τρόφιμα από το ψυγείο σου, πριν καν ανοίξεις την πόρτα του.

– Fitness Icon: Στερέωσε φωτογραφίες με τις δικές σου fitness icons από την Showbiz. Είτε είναι η Κατερίνα Στικούδη, είτε η Elle Mcphreson (Δεν είναι τυχαίο που έχει κερδίσει το προσωνύμιο The Body) το αποτέλεσμα είναι ένα. Εγκράτεια και σωφροσύνη…

– Mirror, mirror on the fridge: Τι θα έλεγες να τελειοποιήσεις το μακιγιάζ στην πόρτα του ψυγείο σου; Ένα καθρεπτάκι να κοιτάζεσαι κάθε πρωί και να λες στον εαυτό σου: “Σήμερα συνεχίζω την δίαιτα. ΔΕΝ θα φάω τίποτα παχυντικό”

– Remember to… Να θυμηθώ να πάρω την κολλητή για τα γενέθλιά της! Να μην ξεχάσω να πληρώσω το τηλέφωνο και φυσικά… Να θυμηθώ πως σήμερα η δίαιτα έχει ψητό κοτόπουλο με σαλάτα. Το πρόγραμμα διατροφής σε post It στο ψυγείο είναι ο πιο εύκολος τρόπος να θυμάσαι τι πρέπει να φας ανά πάσα στιγμή.

– Πόσο ζύγιζες την περασμένη Κυριακή; Βγάλε μια φωτογραφία την ζυγαριά και τα κιλά που έδειχνε την τελευταία φορά που ζυγίστηκες. Κόλλησε την φωτογραφία στο ψυγείο για να την βλέπεις καθημερινά. Ειδικά αν το… αποτέλεσμα δεν σου άρεσε καθόλου, η μέθοδος θα κάνει θαύματα.

– Στο βάθος… diet bar! Ένα τεράστιο βελάκι που θα δείχνει ένα προϊόν λίγο πιο πέρα πάνω στον πάγκο της κουζίνας και που θα είναι διαιτητικό, όπως για παράδειγμα μια μπάρα δημητριακών

WHEΝ YOU GO INSIDE

To πρώτο βήμα έγινε… Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που στο πρώτο άνοιγμα του ψυγείο ξεχνάς κάθε υπόσχεση για δίαιτα και προσεκτική διατροφή. Μην ανησυχείς. Υπάρχουν τρικ και ιδέες που θα σε κάνουν να συγκρατηθείς:

– Size Zero? Κόψε την ετικέτα από το αγαπημένο σου τοπ, που δυστυχώς σήμερα δεν τολμάς ούτε να δοκιμάσεις. Βάλε σε ένα μπολάκι ή poly-bag το καρτελάκι από το ρούχο και το μήνυμα εστάλη! Τύπου… “σταμάτα να τρως… αν θέλεις να ξαναμπείς στο μπλουζάκι σου”!

– ΤΟ EXPRESS ΤΟΥ ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ! Άλλο ένα καρτελάκι πρέπει οπωσδήποτε να φιγουράρει σε “κοινή” θέα μέσα στο ψυγείο σου. Εκείνο που θα γράφει “ΔΕΝ θα μπω στην κουζίνα όταν κοιμηθούν όλοι οι άλλοι αργά το βράδυ”! Η νυκτερινή υπερφαγία άλλωστε είναι βασικός λόγος που δεν χάνεις κιλά…

– ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ: Πέρα από κάθε άλλη συμβουλή, το πιο σημαντικό για την διάταξη του χώρου μέσα στο ψυγείο σου είναι το σημείο που θα βάλεις κάθε τρόφιμο. Ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης σου δίνει μια ιδέα για healthy ψυγείο:

– ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ: Για τα ραφάκια της πόρτας κράτησε προϊόντα που καταναλώνονται άμεσα. Γάλα, άπαχο τυρί και φυσικά νερό και όχι αναψυκτικά και άλλα ηδύποτα με ζάχαρη και αλκόολ.

– ΠΡΩΤΟ… ΡΑΦΙ ΠΙΣΤΑ! Στο επάνω ράφι πάνω, πάνω βάζουμε τα προϊόντα διαίτης που μέσα σε διάστημα δύο-τριών ημερών το πολύ θα καταναλωθούν. Τι μπορεί να είναι αυτό; Το ταπεράκι με κοτόπουλο, βραστό ή ψητό, γιαούρτι και θαλασσινά. Ένα έτοιμο γεύμα με κρέας ή ψάρι, με κομμένη έτοιμη την σαλάτα.

Από την άλλη το κουτί με την σοκολατίνα πρέπει να είναι ερμητικά κλειστό. Μη σου πω να κολλήσεις απ’ έξω τη φωτογραφία μιας… αφράτης κυρίας από πίνακα της Αναγέννησης για να σου θυμίζει πως αν τρως συχνά την πάστα θα γίνεις σαν αυτή.

– ΓΙΑ ΤΑ… ΜΕΣΑΙΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ! Στα ράφια που βρίσκονται στη μέση του ψυγείου βάλε ό, τι χρειάζεται για τους υπόλοιπους του σπιτιού που δεν κάνουν δίαιτα. Για παράδειγμα ψωμί για τοστ, τυρί, μαρμελάδα διαίτης ή κανονική, χυμοί.

– ΑΠ’ ΤΑ ΨΗΛΑ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ! Κάτω, κάτω βούτυρα, λίπη, κρέμες γάλακτος, αναψυκτικά, όπως κόκα κόλα και άλλα παχυντικά γεμάτα ζάχαρη. Επίσης, αν περίσσεψε πίτσα από την περασμένη μέρα, την βάζουμε εκεί κάτω για την βλέπουν και κυρίως να την φάνε οι άλλοι και όχι εμείς που κάνουμε δίαιτα.

– Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ: Σάλτσες, μαγιονέζες και ό,τι άλλο παχυντικό, το βάζουμε πίσω, πίσω! Να κρύβονται πίσω από φρούτα, λαχανικά, τάπερ με τυρί χαμηλών λιπαρών και όχι σε σημείο ευδιάκριτο. Την ίδια ώρα τα συρτάρια και τα ράφια γέμισε τα μόνο με φρούτα και λαχανικά.

Read More

And More