ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ: 4 σύγχρονοι τρόποι να διορθώσεις το χαμόγελό σου!

Το αστραφτερό χαμόγελο δεν είναι πάντα στο χέρι σου. Υπάρχουν περιπτώσεις που η φροντίδα των δοντιών δεν αρκεί για να αισθάνεσαι όμορφα όταν γελάς! Εκεί λοιπόν επεμβαίνει η τεχνολογία! Μόνιμες προσθετικές αποκαταστάσεις που μπορούν να αναβαθμίσουν το σχήμα και το χρώμα των δοντιών και ταυτόχρονα να βοηθήσουν στη θεραπεία.

Η χειρουργός οδοντίατρος Δέσποινα Κωστομοίρη μας δίνει όλες τις τεχνικές αποκαταστάσεων, εξηγώντας αναλυτικά σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυνται και γιατί. “Οι τεχνικές διαφοροποιούνται ανάλογα με το χρόνο, το κόστος και το είδος της αποκατάστασης, αλλά βασίζονται στο ταλέντο και στην εξειδίκευση του οδοντίατρου ο οποίος σχεδιάζει και αποκαθιστά τα δόντια” εξηγεί η οδοντίατρος.

4 μέθοδοι για brand new smile!
Μπορεί στο παρελθόν οι αποκαταστάσεις να είχαν μέταλλο, σήμερα όμως οι οδοντίατροι το έχουν αντικαταστήσει πλήρως με ολοκεραμικές εργασίες! Δες παρακάτω ποιες είναι οι επιλογές σου, σε συνεργασία πάντα με τον οδοντίατρό σου:

1. Ολοκεραμικές στεφάνες

Χρησιμοποιούνται σε μεμονωμένα δόντια όπως δόντια με πολλά σφραγίσματα, απονευρωμένα ή σε εμφυτεύματα. Καλύπτουν όλο το δόντι περιφερικά και έχουν άριστη αισθητική απόδοση!

Αποκαθίστανται σε περισσότερα από 1 ραντεβού.

2. Ολοκεραμικές γέφυρες

Η γέφυρα αφορά μια σειρά από δόντια, τα οποία βρίσκοντα το ένα δίπλα στο άλλο. Με τις ολοκεραμικές γέφυρες μπορείς να αντικαταστήσεις παλαιές γέφυρες – που έχουν τοποθετηθεί με την παλιά μέθοδο – ή ακόμη και τις ολοκεραμικές γέφυρες σε εμφυτεύματα.

Health Tip: Η ευθύνη για το είδος της τελικής αποκατάστασης είναι πάντα με την σύμφωνη γνώμη του οδοντιάτρου. Διότι, ενώ οι ολοκεραμικές αποκαταστάσεις έχουν μεγάλη αντοχή, δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τις κλασσικές μεταλλοκεραμικές εργασίες, ούτε μπορούν να τοποθετηθούν αδιακρίτως.

Αποκαθίστανται σε περισσότερα από 1 ραντεβού.

3. Όψεις πορσελάνης
Πολύ λεπτές φλοίδες πορσελάνης που απαιτούν ελάχιστο τρόχισμα του δοντιού για την τοποθέτησή τους. Οι στρώσεις αυτές πορσελάνεις συγκολλόνται μόνιμα στην εξωτερική επιφάνεια του δοντιού και αλλάζουν το σχήμα και το χρώμα! Με αυτό τον τρόπο αναβαθμίζεται με φυσικό τρόπο το χαμόγελο.

Οι αποκαταστάσεις γίνονται σε περισσότερα από 1 ραντεβού.

4. Όψεις ρητίνης

Είναι όψεις με μόνιμο και άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, πάντα με την προϋπόθεση πως ο οδοντίατρος που εφαρμόζει είναι γνώστης της τεχνικής αποκατάστασης. Έτσι διορθώνονται ατέλειες όπως μικρά, αραιά, δυσχρωμικά δόντια, στραβά δόντια, δόντια με μεγάλα σφραγίσματα, δόντια με αποτριβές και κατάγματα, μόνιμη αλλαγή χρώματος των δοντιών. Η ρητίνη αυτή χρησιμοποιείται τις τελευταίες δεκαετίες για τα λευκά σφραγίσματα.

Economy Tip: Το κόστος είναι πολύ φθηνότερο σε σχέση με τις όψεις πορσελάνης διότι δεν παρεμβάλλεται εργαστήριο και επιπλέον διότι ο χρόνος που απαιτείται είναι 1 ραντεβού.

Aποκαθίστανται σε 1 ραντεβού, 2 ωρών για την κάθε γνάθο

Read More

And More