Εύκολα tricks για να είσαι stylish ακόμα κι αν δεν είσαι σε mood

Υπάρχουν κάποιες μέρες που δεν θέλεις να κάνεις τίποτα! Δεν θέλεις να πας για δουλειά, για ψώνια, λογαριασμούς, δεν θέλεις καν να σηκωθείς από το κρεβάτι. Το θέμα είναι ότι πρέπει να σηκωθείς, πρέπει να βαφτείς, να φτιάξεις τα μαλλιά σου και να ντυθείς κάπως appropriate για την περίσταση. Για αυτές τις περιπτώσεις έχει μια “security blanket” που επιλέγεις όταν δεν είσαι mood. Συνήθως αυτά είναι ένα t-shirt, ένα τζιν, το αγαπημένο σου πανωφόρι και αυτό όλο. Οκ, δεν είναι λάθος οι επιλογές σου αλλά εγώ σήμερα θα σου προτείνω πέντε εύκολα tricks που μπορείς να κάνεις την τελευταία στιγμή και να αποθεώσεις τα basic κομμάτια που διαλέγεις τις δύσκολες εκείνες μέρες.

Για να καταφέρεις αυτά τα πέντε tricks θα χρειαστείς πέντε κομμάτια – κλειδιά που έχεις ήδη στην ντουλάπα σου. Το θέμα είναι ότι θα σου δείξω πως να τα φορέσεις ώστε να δώσεις ένα εντελώς διαφορετικό twist στο αποτέλεσμα.

 

Πρόσθεσε μια ζώνη στο πανωφόρι

Αυτή η τέλεια ιδέα βρίσκεται στη ζωή μας εδώ και αρκετά χρόνια. Μας αρέσει πολύ και δεν την έχουμε βαρεθεί, αφού με μια μόνο κίνηση τονίζει τη μέση μας, δίνει shape στη σιλουέτα μας και σχήμα στο σακάκι ή το παλτό μας. Επέλεξε μια φαρδιά ή πιο λεπτή ζώνη και φόρεσέ την πάνω από το πανωφόρι σου, ενώ σε bottom μπορείς να διαλέξεις φούστα, παντελόνι, ακόμα και φόρεμα.

 

Βάλε το μαντήλι στα μαλλιά

Το βλέπουμε συνεχώς στα street styles και έχει κεντρίσει το στιλιστικό μας ενδιαφέρον. Βρες ένα μαντήλι από αέρινο και καλό ύφασμα, σε χρώμα της επιλογής σου, με prints ή μοτίβο που σε ενδιαφέρει, και δέσε το στο pony tail σου. Μια ακόμα συμβουλή είναι ότι μπορείς να το φορέσεις και τις bad hair days με τον εξής τρόπο: πιάνεις ένα χαμηλό σινιόν, καλύπτεις με το μαντήλι το σινιόν, δένεις και αφήνεις τις άκρες να πέσουν κάτω.

 

Φόρεσε το πουλόβερ διαφορετικά

Το πουλόβερ έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και πλέον το έχουμε εντάξει και σε πιο κομψά look, εκτός από τα timeless daily σύνολα. Σε αυτήν τη συμβουλή όμως, το πουλόβερ θα πάρει το ρόλο του κασκόλ. Πως; Θα φορέσεις ένα τοπ και στο λαιμό σου θα δέσεις ένα ζεστό, oversized πουλόβερ. Ρίξε το στον ώμο σου ή άφησέ το να πέσει χαλαρά.

 

“Παίξε” με το ζιβάγκο σου

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε το ζιβάγκο να χρησιμοποιείται σε ένα ιδιαίτερο layering, τύπου εσωτερικά από τοπ και φορέματα. Το συγκεκριμένο styling ναι μεν έχει την ικανότητα να διατηρεί ζεστό το σώμα, από την άλλη όμως δίνει έξτρα stylish πόντους στο σύνολο. Μπορείς να παίξεις με τα χρώματα και να επιλέξεις ένα ζιβάγκο σε απαλό χρώμα, το οποίο θα συνδυάσεις με ένα φόρεμα σε άλλο color. Μπορείς επίσης να το φορέσεις μέσα από ένα φαρδύ πουλόβερ και με το αγαπημένο σου τζιν.

 

Πόνταρε στο layering

Όταν θα ξεκινήσει η θερμοκρασία να πέφτει “κατηφορικά”, να ξέρεις ότι θα έχει φτάσει η στιγμή που θα μπορείς να κάνεις layering με τα πανωφόρια σου. Μπορείς να φορέσεις τη γούνα σου και εσωτερικά ένα denim jacket και να δώσεις urban style στο αποτέλεσμα ή να φορέσεις ένα σακάκι κι ένα παλτό από πάνω. Τέλεια ιδέα που θα αλλάξεις εντελώς ύφος στα πανωφόρια σου, αλλά και στις εμφανίσεις σου.

Read More

And More