Ο Marc Jacobs απολογείται! Γιατί το show του καθυστέρησε δύο ώρες;

Ο Marc Jacobs απολογείται! Γιατί το show του καθυστέρησε δύο ώρες; | tlife.gr

Στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη είχαμε την ευκαιρία να δούμε τις νέες συλλογές πολλών οίκων και σχεδιαστών για τη σεζόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2019. Ένας από τους “συμμετέχοντες” ήταν φυσικά ο Marc Jacobs που έστησε ένα φαντασμαγορικό show, το οποίο προσέλκυσε επίτιμους καλεσμένους και άτομα που ανήκουν στην ελίτ της βιομηχανίας της μόδας.

Για πρώτη φορά όμως, το κοινό αλλά και ο ίδιος ο σχεδιαστής ήρθαν αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα. Την καθυστέρηση. Και όχι μια απλή καθυστέρηση του τύπου 30′ λεπτά. Το show ξεκίνησε δύο ώρες μετά την προβλεπόμενη ώρα. Φυσικά πολλοί από τους καλεσμένους εκνευρίστηκαν και για αυτό ο Marc Jacobs αποφάσισε να δώσει τη δική του απάντηση πριν από λίγες ώρες μέσω instagram.

Ο ίδιος πόσταρε μια πολύ έξυπνη φωτογραφία που απεικονίζει τον ίδιο σε σώμα ενός κουνελιού από το “Alice in Wonderland” και δίπλα έγραψε: “Ειλικρινά απολογούμαι σε όποιον δυσκολεύτηκε από την καθυστέρηση που είχαμε στο show για τη σεζόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2019. Για όσους ενδιαφέρονται, παρακάτω δεν είναι μια λίστα με δικαιολογίες, αλλά μια λίστα με γεγονότα. Πραγματικά κατανοώ όσους είχαν σχέδια, ζωές, δεσμεύσεις, πτήσεις, οικογένειες και το σέβομαι απόλυτα. Έχω ακούσει, έχω διαβάσει και αφομοιώσει την οργή σας. Εάν διαβάσετε παρακάτω, ελπίζω να βρείτε το δικό σας τρόπο κατανόησης:

1.Το βράδυ πριν από το show, πίστευα ότι θα ξεκινούσαμε στις 6 μ.μ., όπως είχε προγραμματιστεί και όπως ήθελα να το κάνω.

2.Στις 3:30 μ.μ. την ημέρα της επίδειξης, κατάλαβα ότι θα καθυστερούσαμε κατά πάσα πιθανότητα μια ώρα. Με καλή πίστη και ελπίδα ανακοινώθηκε ότι το show θα ξεκινούσε στις 6:30 μ.μ. και αυτό ήταν λάθος.

3.Μετά από χρόνια πλήρους (χρονικής) συνέπειας και με κάθε πρόσθεση να παραμείνουμε ακριβείς, το ζήτημα πλέον είναι ότι οι απαιτήσεις απέναντί μας αυξάνονται συνεχώς, την στιγμή που οι πόροι συνεχώς μειώνονται. Αυτό δεν είναι πρωτοφανές για μένα και την εταιρία. Έχω μάθει ότι πρέπει να προσαρμόζομαι στην πραγματικότητα.

4.Ευελπιστούσα ότι μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε σε όσα έπρεπε να γίνουν για το show, παρά τις συνθήκες που αντιμετωπίσαμε. Έκανα λάθος. Όχι γιατί δεν έδωσαν όλοι τον καλύτερό τους εαυτό, απλά μερικές φορές η ζωή τα φέρνει έτσι. Συνέχεια λέω το εξής “Αν θέλεις να κάνεις το Θεό να γελάσει, πες του τα σχέδια σου”. Με τα show που διοργανώνουμε προσπαθούμε να δείξουμε στο κοινό ένα live fashion theatre 7-10 λεπτών που ελπίζουμε να αγγίξει τον κόσμο αισθητικά και συναισθηματικά. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να είμαστε λίγο πιο ευέλικτοι στην ευαίσθητη κατάσταση ενός live show. Ελπίζω ότι ο καθένας που θα το διαβάσει θα αναλογιστεί τις σκέψεις μου όπως έγω στη δική σας. Με ειλικρίνεια και σεβασμό, Marc”.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε τι ακριβώς άκουσε ή διάβασε ο σχεδιαστής για την καθυστέρηση του show του. Πάντως, ο μεγαλύτερος σάλος προκλήθηκε όταν το κοινό πίστευε ότι η Anna Wintour έφυγε, ενώ εκείνη είχε πάει στο πίσω μέρος για να… ξεπιαστεί!

READ more