Κέικ λεμονιού με γλάσο από λεμόνι

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα τόσο ευωδιαστο κέικ όσο αυτό; Ο Σεφ του Mega με μία, Ανδρέας Λαγός μας δίνει μια εξαιρετική και εύκολη συνταγή για να το απολαύσουμε μαζί με τον καφέ ή στο πρωινό μας.

Συστατικά

  • Για το κέικ: 2 ή 3 μικρά λεμόνια (200γρ.)
  • 250γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 300γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 αβγά
  • 300γρ. γάλα
  • 150γρ. αμύγδαλο φιλέ σκόνη (αλεσμένο)
  • 300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1κ.σ. μπεϊκιν πάουντερ
  • 1 βανιλίνη
  • 1/6 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. παπαρουνόσπορο
  • Για το γλάσο: 150γρ. άχνη
  • 2-3 κ.σ. χυμό λεμομονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε τα λεμόνια και βάλε σε κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά να βράσουν για 1 ώρα, αλλάζοντας το νερό τρείς φορές. Άφησε να κρυώσουν και κόψε σε κομμάτια για να αφαιρέσεις τα κουκούτσια. Πολτοποίησε καλά.
  • Βάλε τον πολτό στο μίξερ και πρόσθεσε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, το γάλα και τα αμύγδαλα. Χτύπησε καλά και πρόσθεσε το αλεύρι με το μπεϊκιν πάουντερ, τη βανίλια, το αλάτι, το παπαρουνόσπορο. Ανακάτεψε απαλά να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
  • Βουτύρωσε και αλεύρωσε μια φόρμα για κέικ και στρώσε με λαδόκολλα. Άδειασε το μείγμα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1700C για 55 λεπτά περίπου. Βγάλε, άφησε δέκα λεπτά να κρυώσει ελαφρά και ξεφόρμαρε.
  • Ανακάτεψε τα υλικά για το γλάσο όλα μαζί στο μπολ και περίχυσε το κέικ σου, διακοσμώντας με φύλλα αρμπαρόριζας αν το επιθυμείς.

Tip


Read More

And More