Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ ογκρατέν

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα δυνατό πιάτο από την Αργυρώ που ικανοποιεί κάθε πεινασμένο ουρανίσκο! Βάλε το μοσχαράκι σου και τον πουρέ σου στο φούρνο!

Συστατικά

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1.200 γρ. μοσχάρι (λαιμό ή σπάλα) κομμένο σε μπουκιές
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για τον πουρέ
  • 8 πατάτες
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε για 5΄-6΄ το κρέας γύρω γύρω.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι κι αφήνουμε να μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και τα αφήνουμε για 3΄-4΄.
  • Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το αφήνουμε λίγο να ψηθεί, για 2΄-3΄.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και την πάπρικα.
  • Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου 1 ώρα και 15΄.
  • Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20΄, να μαλακώσουν.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα με το βούτυρο το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο.
  • Διατηρούμε ζεστό κι αφήνουμε το σκόρδο να αρωματίσει την κρέμα.
  • Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε.
  • Αλατίζουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί. Αφαιρούμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το φαγητό σε πυράντοχο σκεύος και καλύπτουμε με τον πουρέ.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήνουμε στους 200ºC για 15΄, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

Tip


Read More

And More