Φραντζόλα με πέστο και μοτσαρέλα

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ποτέ ένα μεζεδάκι δεν ήταν τόσο σκανδαλιστικά απλό και νόστιμο… είμαι σίγουρος ότι δεν φανταζόσουν πως θα έφτιαχνες κάτι τέτοιο απλά και μόνο με μια φραντζόλα ψωμί. Σέρβιρε την όπως είναι και οι φίλες σου θα αποσυνθέτουν το γευστικό puzzle από αφράτα ψωμάκια με λιωμένο τυρί και μυρωδάτη pesto.

Συστατικά

  • 1 μεγάλη φραντζόλα ψωμί (όσο πιο φρέσκια, τόσο καλύτερα). *Αν θέλεις το ψωμί σου να είναι πιο αφράτο επίλεξε φρατζόλα μπριός
  • 1/2 φλιτζάνι πέστο
  • 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 3-4 κ.σ. μαύρο σουσάμι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πάρε ένα μεγάλο μαχαίρι για ψωμί και κόψε με προσοχή τη φραντζόλα. Ξεκίνα από τη μία άκρη κόβοντας διαγώνιες φέτες, φροντίζοντας να μην φτάσεις το μαχαίρι μέχρι τη βάση του ψωμιού. Κάνε το ίδιο από την αντίθετη ώστε να σχηματίσεις όμοια ρομβάκια σε όλη την επιφάνεια. Θα πρέπει να παραμείνει όλη η φραντζόλα σε ένα κομμάτι.
  • Βάλε το πέστο σε ένα μπολ, πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και το σουσάμι. Με ένα μαχαίρι επάλειψης γέμισε τα κενά που σχημάτισες κόβοντας το ψωμί με πέστο
  • Στη συνέχεια πασπάλισε με τη μοτσαρέλα, πιέζοντας επίσης με τα δάκτυλα απαλά ώστε να εισχωρίσει το τριμμένο τυρί στις εγκοπές
  • Βάλε τη φραντζόλα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τύλιξε καλά. Ψήσε στο φούρν στους 200oC για περίπου 10-15 λεπτά. Το μόνο που θέλεις είναι να λιώσει το τυρί και να ζεσταθεί ελαφρά η σος πέστο ώστε να την “πιει” το ψωμί.
  • Βγάλε από το φούρνο, ξετύλιξε το αλουμινόχαρτο και σέβιρε τη φραντζόλα ολόκληρη. Οι φίλες σου θα τραβούν από ένα ρομβάκι ψωμιού, το οποίο θα ξεκολλά με μπόλικο λιωμένο τυρί και σάλτσα πάνω του

Tip

Τόλμησε δικές σου εκδοχές. Μια έξυπνη παραλλαγή θα ήταν με πάστα ελιάς αντί για πέστο και τριμμένη φέτα...

Read More

And More