Γλυκό Κυδώνι

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κλασικό, τραγανό και ιδιαίτερο. Το έχεις δοκιμάσει μέσα σε φρέσκο στραγγιστό γιαούρτι; Και η αγωνία – και ενθουσιασμός – να πέσει στην κουταλίτσα σου καβουρδισμένο αμυγδαλάκι! Όνειρο…

Θερμίδες 170

Συστατικά

  • 1/2 κιλό ώριμα κυδώνια καθαρισμένα
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα αποφλοιωμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα
  • 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
  • Το χυμό από μισό λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τα κυδώνια, αφαίρεσε την καρδιά με τα κουκούτσια και κόψε σε μικρά ξυλάκια/μπαστουνάκια
  • Βάλε σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα μαζί με το νεράκι να σιγοβράσουν για 10′ λεπτά περίπου
  • Πρόσθεσε τη ζάχαρη και συνέχισε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, να λιώσει και να δέσει το γλυκό
  • Αφού δεις το κυδώνι σου να δένει και να παίρνει κόκκινο σκούρο χρώμα πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, τα αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα
  • Τώρα αφήνεις τα υλικά να πάρουν μια βράση όλα μαζί και κατεβάζεις από τη φωτιά.
  • Το γλυκό σου είναι έτοιμο να… συσκευαστεί σε γυάλινα βάζα και αν σε συντροφεύσει όλο το χειμώνα

Tip


Read More

And More