Κεσαντίγιας με λουκάνικο

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πάρε μεξικάνικες τορτίγιες και ετοίμασε παραδοσιακές κεσαντίγιας. Μπορείς να πειραματιστείς με τα υλικά, βάζοντας αυτά που σου αρέσουν πιο πολύ.

Συστατικά

  • 6 μεγάλες πίτες για τορτίγια (μπορείς να βάλεις και ολική άλεσης)
  • 350γρ. γκρουγιέρ, τσένταρ ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί που λιώνει, τριμμένο
  • 2 πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 τσορίθο κομμένο σε λεπτές φέτες (20 φέτες περίπου)
  • Λίγο φρεσκοκομμένο κόλιανδρο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. λάδι
  • Γουακαμόλε

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο σου στους 140 C.
  • Ξεχώρισε τις τορτίγιες και άπλωσε πάνω από κάθε μία το τυρί, την πιπεριά, το τσορίθο, τον κόλιανδρο και τα κρεμμυδάκια
  • Σκέπασε με άλλη μία τορτίγια
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάλε μια κ.σ. λάδι και άφησε την κεσαντίγια μέσα για 2-3 λεπτά
  • Γύρισε και από την άλλη πλευρά και ψήσε για 2-3 ακόμη λεπτά
  • Κόψε τις τορτίγιες σαν πίτσα, σε 8 κομμάτια

Tip

Το γουακαμόλε μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη για 2-3 μέρες

Read More

And More