Κοτόσουπα με γάλα καρύδας

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια σούπα ελαφριά και διαφορετική από όσα έχεις δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ταϋλανδέζικη τεχνική, που εκμεταλλεύεται το νόστιμο γάλα καρύδας για μια κοτόσουπα πικάντικη και απολαυστική.

Συστατικά

  • 2 κ.σούπας ηλιέλαιο ή σογιέλαιο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο
  • 2 κ.σούπας φρέσκο τζίντερ τριμμένο ή ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα κομμένη στα δύο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ολόκληρο ή ψιλοκομμένο
  • χοντρό αλάτι
  • 6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κουτί γάλα καρύδας
  • 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κινέζικο λάχανο ή απλό λάχανο
  • 350 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο ή πέτσα
  • φρέσκο κόλιανδρο και φέτες lime για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, την πιπεριά και το κρεμμυδάκι και μισό κουταλάκι αλάτι και σοτάρισε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Ρίξε το ζωμό και το κοτόπουλο και άφησε να πάρει βράση. Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε μέχρι να βράσει το κοτόπουλο, περίπου 6 με 8 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το κρεμμυδάκι αν το έχεις βάλει ολόκληρο. Βγάλε το κοτόπουλο και κόψτο σε κομμάτια, χρησιμοποιώντας 2 πιρούνια. Πρόσθεσε στο ζουμί το γάλα καρύδας και το λάχανο και σιγόβρασε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Ρίξε το κοτόπουλο πίσω στην κατσαρόλα.
  • Σέρβιρε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και φέτες “βαρκούλες” από lime

Tip

Γάλα καρύδας θα βρεις σε όλα τα μεγάλα σουπερ μάρκετ. Πρόσεξε να μην το μπερδέψεις με νερό καρύδας το οποίο πωλείται επίσης σε μεγάλα καταστήματα...

Read More

And More