Κοτόσουπα με ζυμαρικά

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή κοτόσουπα με φρέσκα λαχανικά και ζυμαρικά

Συστατικά

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 καρότα σε φέτες
  • 2 κλωνάρια σέλερι σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 3/4 κ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 2 φλ. ζωμός κοτόπουλου 
  • 2 κύβοι κοτόπουλου 
  • 4 φλ. βρασμένα ζυμαρικά της επιλογής σου
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αλατοπιπέρωσε καλά το κοτόπουλο.
  • Τηγάνισε τα φιλέτα για τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά και αφαίρεσέ τα από την κατσαρόλα.
  • Ρίξε στο σκεύος τα καρότα, το σέλερι, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρισέ τα για περίπου τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε το θυμάρι και αλατοπίπερο, χαμήλωσε τη φωτιά και συνέχισε το σοτάρισμα για άλλα πέντε λεπτά.
  • Κόψε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους και ξαναρίξ’ το στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό, τους κύβους και δύο φλιτζάνια νερό.
  • Μόλις ξεκινήσεις ο βρασμός, κάλυψε με το καπάκι και άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
  • Αφαίρεσε τη σούπα από τη φωτιά και πρόσθεσε τα ζυμαρικά.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστή με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More