Λαχταριστά ριγγατόνι με κολοκυθάκια

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λεμονάτα ριγγατόνι στο τηγάνι με τραγανό κολοκυθάκι και βασιλικό

Συστατικά

  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 8 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 kg κολοκυθάκια διαφόρων χρωμάτων
  • αλάτι, πιπέρι
  • 340 gr ριγγατόνι
  • 60 gr + έξτρα τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • ½ φλ. φύλλα βασιλικού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε σε χαμηλή φωτιά το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρισε το σκόρδο για τέσσερα λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
  • Πρόσθεσε τα κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες, πρόσθεσε αλατοπίπερο, δυνάμωσε τη φωτιά και σοτάρισε για 12 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσει τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Μετάφερε τα ριγγατόνι στο τηγάνι και πρόσθεσε μισή κούπα από το βραστό νερό και την παρμεζάνα.
  • Αφαίρεσε από τη φωτιά, πρόσθεσε το λεμόνι και τον βασιλικό και σέρβιρε με έξτρα παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More