“Λεμονάτο” κοτόπουλο

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστές μπουκίτσες κοτόπουλου με κρέμα λεμονιού

Συστατικά

  • 500 gr φιλέτο κοτόπουλο
  • 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κ. σούπας λευκό ξύδι
  • 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλο
  • 1 φλ. κρέμα (άλειμμα) λεμονιού (lemon curd)
  • 1/4 φλ. ζεστό νερό
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το φιλέτο κοτόπουλο σε μικρούς κύβους, αλάτισέ το και ρίξ’ το σε ένα μπωλ με το αλεύρι.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις “κάψει” το λάδι, ρίξε το αλευρωμένο κοτόπουλο και ανακάτευέ το συνεχόμενα για τέσσερα λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο μόλις ετοιμαστεί, χαμήλωσε τη θερμοκρασία στη μέση και ξαναβάλε το τηγάνι στη φωτιά.
  • Ρίξε το ξύδι στο τηγάνι και μόλις εξατμιστεί πρόσθεσε το ζωμό, ξύνοντας από την επιφάνεια του τηγανιού τα υπολείμματα του κοτόπουλου.
  • Σε ένα μπωλ αραίωσε την κρέμα λεμονιού με ζεστό νερό και πρόσθεσέ τη και αυτή στο τηγάνι.
  • Ξαναρίξε το κοτόπουλο στο τηγάνι και συνέχισε να το μαγειρεύεις μέχρι να “δέσει” η σάλτσα και να ψηθεί πλήρως το κρέας.
  • Τέλος, πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακάτεψε καλά για ένα λεπτό.

Tip

Σέρβιρε με κίτρινο ρύζι parboiled και τρυφερά λαχανικά στον ατμό.

Read More

And More