Λινγκουίνι με ντομάτα και κοτόπουλο

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Φίνο ιταλικό ζυμαρικό σε μια άκρως μεσογειακή ελληνική σάλτσα! Θα το έχεις έτοιμο σε 20 λεπτάκια και όλοι θα αναρρωτιούνται που βρήκες τόση γεύση να χωρέσει σε ένα πιάτο!

Συστατικά

  • 500γρ. ζυμαρικά λινγκουίνι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 500γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε φετούλες
  • 400 γρ. καρδιές αγκινάρας
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι φέτα λιωμένη
  • 3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ετοίμασε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγιξε
  • Στο μεταξύ ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το σκόρδο και το κρεμμύδι
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο να πάρει ελαφρύ χρώμα για 5 λεπτάκια. Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε τις αγκινάρες, τη ντομάτα, τη φέτα, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και τα λινγκουίνι
  • Άφησε όλα τα υλικά να ζεσταθούν καλά και κατέβασε από τη φωτιά. Διόρθωσε το αλάτι και το πιπέρι και σέρβιρε

Tip


Read More

And More