Μακαρονάδα με κρεμώδη σάλτσα και τραγανό σαλάμι

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

To ήξερες ότι το σαλάμι μπορεί να διεγείρει κάποια σημεία του εγκεφάλου που μπορούν να κάνουν κάποιον να αισθάνεται τα ίδια συναισθήματα με εκείνα που νιώθει όταν είναι ερωτευμένος; Μην του πεις πως η μακαρονάδα σου είναι και light! Απλά παγίδεψέ τον με ένα απολαυστικό πιάτο με τραγανό σαλάμι αέρος!
Θερμίδες 277/Μερίδα

Συστατικά

  • 2 μεγάλα αυγά
  • ½ φλιτζάνι σκληρό τυρί με χαμηλά λιπαρά τριμμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 6 λεπτές (πολύ λεπτές) φέτες σαλάμι αέρος
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο σπαγγέτι νο. 6

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα αυγά με το τυρί σε ένα μπολ και χτύπησε να γίνουν ένα μείγμα
  • Ζέστανε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίξε το ελαιόλαδο και πρόσθεσε το σκόρδο για να δώσεις άρωμα. Φρυγάνισε το σαλάμι να γίνει τραγανό. Βγάλε από το τηγάνι σε απορροφητικό χαρτί. Αν θέλεις ψιλόκοψε το σκόρδο για να το προσθέσεις στο πιάτο, αλλιώς πέταξέ το
  • Παράλληλα ετοίμασε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σούρωσε, φροντίζοντας να κρατήσεις ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια
  • Βάλε τα καυτά μακαρόνια στο μείγμα του αυγού, μαζί με το σκόρδο και ανακάτεψε. Αλατοπιπέρωσε. Κόψε το σαλάμι σε λωρίδες (τρία κομμάτια το κάθε ένα) και πρόσθεσε τη μισή ποσότητα στα μακαρόνια, συμπληρώνοντας παράλληλα και όσο νερό από τα μακαρόνια χρειάζεται για να πάρεις μια πηχτή κρεμώδη σάλτσα
  • Σέρβιρε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και το υπόλοιπο τραγανό σαλάμι μοιρασμένο πάνω από κάθε πιάτο.

Tip


Read More

And More