Μανιταρόσουπα με γιαούρτι

1,5 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αρωματική σούπα μανιταριού που τη σερβίρεις με γιαούρτι για πιο δροσερή επίγευση στο στόμα. Διάλεξε εσύ την ποικιλία μανιταριών που σου ταιριάζει και ξεκίνα το… βράσιμο!
160 Θερμίδες

Συστατικά

  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο πράσο μόνο το λευκό μέρος ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. πορτσίνι ξερά
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια φρέσκα ή ανάμεικτα με διάφορες ποικιλίες κομμένα σε φετούλες
  • 1 πράσινο μήλο καθαρισμένο από τη φλούδα και κομμένο σε κύβους
  • 1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κομμάτια
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 750 ml ζωμό λαχανικών (ή νερό με κύβο λαχανικών)
  • 1 κ.γ. σιναπόσπορο κοπανισμένο
  • 4-5 φυλλαράκια φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μούσκεψε τα πορτσίνι σε χλιαρό νερό για 10 λεπτά να τραβήξουν και να μαλακώσουν
  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σόταρε το πράσο να μαλακώσει και πρόσθεσε το σκόρδο και τα μανιτάρια (ξερά και φρέσκα). Δυνάμωσε τη φωτιά να σοτάρεις καλά τα μανιτάρια σου και να πιει το μείγμα σου τα πολλά υγρά
  • Ρίξε στο μείγμα τα μήλα και τις πατάτες και συνέχισε το σοτάρισμα με ξύλινη κουτάλα για μερικά ακόμη λεπτά
  • Τέλος, σβήσε τα λαχανικά σου με το κρασί, άφησε το αλκοόλ να εξατμιστεί και πρόσθεσε το ζωμό χλιαρό και το σιναπόσπορο. Σκέπασε την κατσαρόλα, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τη σούπα σου να πάρει βράση για 20′ λεπτά
  • Ρίξε το φασκόμηλο, αλατοπιπέρωσε και πολτοποίησε τη σούπα σου είτε με μιξερ χειρός είτε σε δόσεις μέσα σε επεξεργαστή τροφίμων.
  • Ζέστανε και πάλι λίγο τον πολτό μανιταριών και σέρβιρε με μια κουταλιά γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Tip


Read More

And More