“Μεξικάνικο” διπλοψημένο χταπόδι

2h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Spicy και απολαυστικό ψητό χταπόδι με γλυκόξινη σάλτσα τσίλι

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 χταπόδι ολόκληρο
  • 3 γλυκά κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. σούπας πάπρικα καπνιστή
  • 2 φλ. σέρι
  • 3 πιπερίτσες τσίλι
  • 3/4 φλ. ξύδι
  • 3 κ. σούπας μέλι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 150°C και κόψε το κεφάλι από τα πλοκάμια του χταποδιού.
  • Ζέστανε σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι τις δύο κουταλιές λάδι και πέρασε το χταπόδι μέχρι να καφετίσει ελαφρώς.
  • Αφαίρεσε το χταπόδι από τη φωτιά και ρίξε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και το σκόρδο να τσιγαριστούν.
  • Πρόσθεσε την πάπρικα και το σέρι, μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίξε ξανά το χταπόδι στη γάστρα, σκέπασέ τη και βάλε στο φούρνο για μία ώρα και 30 λεπτά.
  • Στο μεταξύ βάλε σε ένα τηγάνι τις πιπερίτσες να τσιγαριστούν για τρία λεπτά και μόλις πάρουν χρώμα πρόσθεσε το ξύδι, το μέλι και το σκόρδο και αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά μόλις ξεκινήσει ο βρασμός.
  • Άσε να “σταθεί” η σάλτσα για 20 λεπτά, λιώσε το μείγμα στο μπλέντερ και αλάτισε καλά.
  • Όταν βγάλεις το χταπόδι, σκούπισέ το από το ζωμό της γάστρας και βάλε ξανά να ψηθεί στο γκριλ για τέσσερα λεπτά, γυρίζοντάς το.
  • Πέρασέ το με τη σάλτσα τσίλι και σέρβιρέ το ζεστό ή κρύο.

Tip


Read More

And More