Μεσογειακή σαλάτα με γαρίδες

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το σπανάκι κολυμπά με την ντομάτα σε μια υπέροχη vinaigrette λαδιου και ξιδιού από κόκκινο κρασί! Λιωμένη φέτα δίνει έντονη πικάντικη γεύση στις φρέσκιες γαριδούλες και όλα αυτά μαζί σου δίνουν ένα θρεπτικό γεύμα, γεμάτο φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και χωρίς λιπαρά και πολλές θερμίδες!

Θερμίδες 270

Συστατικά

  • 1/2 κιλό μεγάλες γαρίδες με το κέλυφος
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 4 φλιτζάνια σπανάκι φρέσκο
  • 2 μεγέλες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 60 γρ. φέτα λιωμένη
  • 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 1/4 του φλιτζανιού ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τις γαρίδες σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό και αλάτι. Άφησε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά! Είναι έτοιμες άφού σιγοβράδουν 8-10 λεπτά και πάρουν χρώμα
  • Στράγγιξε και άφησε τις γαρίδες στην άκρη να κρυοώσουν καλά. Καθάρισε και κόψε σε μικρά κομματάκια
  • Βάλε τις γαρίδες σε ένα μπολ και πρόσθεσε τη ντομάτα, το σπανάκι, τη φέτα, τα κρεμμυδάκια, τις ελιές και το βασιλικό
  • Ανάμειξε στο λάδι με το ξίδι, την κάπαρη και το πιπέρι σε ένα μπολ και χτύπησε με σύρμα να πάρεις μια ομοιόμορφη vinaigrette
  • Ράντισε τη σάλάτα σου και σέρβιρε

Tip


Read More

And More