Μπουκιές με καρπούζι και προσούτο

10' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Καλοκαιρινό μεζεδάκι με προσούτο και τυρί. Ένας τρόπος να απολαύσεις παγωμένο κρασάκι με φίλους.

Συστατικά

  • 8 φλιτζάνια κομμάτια καρπουζιού χωρίς κουκούτσια
  • 140 γρ. προσούτο σε φέτες
  • 120 γρ. κατσικίσιο τυρί σε φέτες
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σούπας χυμό λεμόνι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φέτες λεμόνι για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το καρπούζι σε μπουκίτσες. Βάλτες σε μεγάλη πιατέλα.
  • Κόψε το προσούτο σε μικρές λωρίδες. Βάλε από μία λωρίδα προσούτο και ένα κομμάτι τυρί πάνω από κάθε κομμάτι καρπούζι. Στερέωσέ τα με οδοντογλυφίδες.
  • Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το λάδι και το λεμόνι. Ράντισε με το μείγμα αυτό το καρπούζι.
  • Πασπάλισε με πιπέρι και σέρβιρε με φέτες λεμόνι.

Tip

Μπορείς να.. συναρμολογήσεις το καρπούζι από νωρίς, να το σκεπάσεις και να το βάλεις στο ψυγείο ως και 6 ώρες. Μην το ραντίσεις με το λάδι. Κάντο μόνο όταν είναι να σερβίρεις.

Read More

And More