Μπριζόλες σε κρούστα φιστικιού

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Τραγανές χοιρινές μπριζόλες με επικάλυψη από φιστίκια Αιγίνης και σάλτσα μουστάρδας

Συστατικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 2 φλ. αλεύρι γοχ
  • 3 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 2 φλ. τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ. σούπας μουστάρδα ολικής άλεσης
  • 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλατοπιπέρωσε καλά τις μπριζόλες σε όλες τις πλευρές τους.
  • Πέρασε κάθε μπριζόλα από το αλεύρι, έπειτα από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από το τριμμένο φιστίκι.
  • Αλατοπιπέρωσε ξανά ελαφρώς τις μπριζόλες και άφησέ τες σε μια επιφάνεια κοπής.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε δύο κουταλιές λάδι και δύο βούτυρο.
  • Βάλε τις μπριζόλες στο τηγάνι να ψηθούν για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Μετάφερε τις μπριζόλες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρισε το κρεμμύδι με μία κουταλιά λάδι και μία βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και συνέχισε να ανακατεύεις για άλλα δύο λεπτά.
  • Ρίξε και τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και έπειτα το ζωμό κοτόπουλου, ξύνοντας τη βάση της κατσαρόλας για να ξεκολλήσουν τα υπολλείμματα.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και σιγόβρασε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σέρβιρε τις μπριζόλες, περιχύνοντάς τες με τη σάλτσα μουστάρδας.

Read More

And More