Παγωτό μάνγκο με τυρί μασκαρπόνε

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα συνδυασμός γλυκού με ξινό. Αν είσαι λάτρης των γλυκών με λεμόνι και τυρί, τότε αυτό το παγωτό θα γίνει το αγαπημένο σου. Άσε που με τις κατάλληλες προσαρμογές έχει λίγες θερμίδες, ελάχιστη ζάχαρη και απίθανη γεύση.
169 θερμίδες/Μερίδα

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι χυμό μάνγκο
  • 4 κ.γ. στέβια
  • 2 κιλά περίπου μάνγκο καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 2/3 του φλιτζανιού μασκαρπόνε
  • 1/3 του φλιτζανιού ξινόγαλα ή αριάνι
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
  • Μια πρέζα αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το χυμό μάνγκο με τη στέβια σε ένα κατσαρολάκι και ζέστανε σε μέτρια φωτιά να λιώσει η ζάχαρη. Άφησε να κρυώσει
  • Βάλε το μάνγκο στο μπλέντερ και λιώσε να γίνει πουρές. Πέρασε τον πολτό από σήτα ώστε να γίνει πιο απαλός. Ανάμειξε με το τυρί, το ξινόγαλα και χτύπησε πάλι στο μπλέντερ να γίνουν ένα.
  • Τέλος πρόσθεσε στο μείγμα το χυμό με λίγο αλάτι. Σκέπασε και βάλε στην καταψυξη να παγώσει καλά.
  • Ιδανικά καλό είναι να βάλεις το μείγμα αφού κρυώσει καλά σε παγωτομηχανή. Ετοίμασέ το σύμφωνα με τις οδηγίες της μηχανής. Αν δεν έχεις μηχανή, άπλωσε το παγωτό σε μια πολύ λεπτή στρώση σε ένα μεταλλικό δίσκο και σκέπασε με μεμβράνη. Αφού παγώσει, σπάσε το παγωτό σε κομμάτια και χτύπησε στο μπλέντερ να αφρατέψει. Βάλε και πάλι στην κατάψυξη σε σκεπασμένο σκεύος και φρόντισε να το βγάλεις από την κατάψυξη 15′ λεπτά πριν σερβίρεις.

Tip


Read More

And More