Pancakes με βατόμουρα και σιρόπι σφενδάμου

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αφράτα pancakes γεμιστά με μούρα και σερβιρισμένα με σιρόπι σφενδάμου και βούτυρο

Συστατικά

  • 1 1/2 φλ. αλεύρι γοχ
  • 1/2 φλ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κ. γλυκού baking powder
  • 1 κ. γλυκού baking soda
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 φλ. αριάνι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/4 φλ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ. σούπας μέλι
  • 3/4 φλ. βατόμουρα
  • σιρόπι σφενδάμου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 100 βαθμούς και τοποθέτησε ένα ταψί στη μεσαία θέση.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο, το baking powder, τη baking soda και το αλάτι.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ ανακάτεψε το αριάνι με τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και το μέλι μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  • Βάλε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και άλειψε με ένα πινέλο λάδι την επιφάνειά του.
  • Ρίξε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακάτεψέ τα καλά, χωρίς να σχηματιστούν σβόλοι.
  • Πρόσθεσε και τα βατόμουρα στο χυλό και ανακάτεψε προσεκτικά.
  • Ρίξε 1/4 της κούπας για κάθε pancake στο τηγάνι, ώστε να σχηματιστεί ένας κύκλος και ψήσε για περίπου δύο λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Μετάφερε τα pancakes που ετοιμάζονται στο ταψί του φούρνου για να διατηρηθούν ζεστά και συνέχισε με το υπόλοιπο μείγμα κάθε φορά.
  • Σέρβιρε με σιρόπι σφενδάμου και μικρές κουταλιές βουτύρου.

Read More

And More