Πένες με «αρωματισμένο» βούτυρο

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστό πιάτο με «κρυμμένες» αντζούγιες και φύλλα μπρόκολου

Συστατικά

  • 100 gr αντζούγιες
  • 1 φλ. βούτυρο
  • 1 ματσάκι φύλλα μπρόκολου
  • 1 κ. σούπας ελαιόλδαο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 350 gr πένες
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Διάλυσε τις αντζούγιες χωρίς το λάδι τους και ανακάτεψέ τες μέσα στο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με αλάτι και πιπέρι.
  • Με τα χέρια σου κόψε τα φύλλα του μπρόκολου σε μπουκιές και ψιλόκοψε τα κλωνάρια.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία και πρόσθεσε το σκόρδο λιωμένο και τα ψιλοκομμένα κλωνάρια μπρόκολου με μπόλικο αλατοπίπερο για να τσιγαριστούν, για περίπου πέντε λεπτά.
  • Βράσε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις τα σουρώσεις, κράτησε ½ φλιτζάνι από το βραστό νερό.
  • Ρίξε τα ζυμαρικά, τα φύλλα μπρόκολου, το βραστό νερό και το βούτυρο που έχεις «αρωματίσει» με τις αντζούγιες στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Μαγείρεψε, ανακατεύοντας τακτικά, για περίπου τέσσερα λεπτά και πασπάλισε το φαγητό με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.

Read More

And More