Portobello Burgers

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Ποιο είναι το πιο υγιεινό – και νόστιμο – υποκατάστατο του κρέατος που γνωρίζεις; Μα φυσικά τα μανιτάρια, που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και “φτωχά” σε λιπαρά. Δοκίμασε λοιπόν να ετοιμάσεις με μεγάλα ζουμερά portobello και μια σος μουστάρδας τα πιο νόστιμα-veggie burgers.

Θερμίδες 298

Συστατικά

  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
  • 2 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
  • 2 αρκετά παχιές φέτες ντομάτας
  • 2 ψωμάκια ολικής φρυγανισμένα
  • 2 φέτες κρεμμύδι
  • Ρόκα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τη μουστάρδα και το ξύδι μαζί και άλειψε τη μισή ποσότητα στα portobello. Τα μανιτάρια τα καθαρίζουμε πάντα με μια πετσετούλα και ποτέ κάτω από το νερό και αφαιρούμε τη βάση
  • Βάλε τα μανιτάρια στο γκριλ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά να μαλακώσουν και να ψηθούν. Βάλε τώρα πάνω από τα μανιτάρια από μια φέτα ντομάτα να μελώσει κι αυτή για ένα λεπτό
  • Άλειψε την υπόλοιπη σος μουστάρδας στη βάση από κάθε ψωμάκι, στρώσε από πάνω τη ντομάτα, το μανιτάρι, το κρεμμύδι και τέλος φυλλαράκια ρόκας. Σκέπασε με το ψωμάκι

Tip


Read More

And More