Πράσινο γκασπάτσιο με σάλτσα αβοκάντο και πολύχρωμες πιπεριές

3 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Το αβοκάντο θεωρείται αφροδιασιακό για τους λαούς της Ασίας. Θες το ιδιαίτερο σχήμα του, θες η κρεμώδης υφή του στο στόμα; Τα πλούσια σε καλά λιπαρά φρουτάκια, σε αυτή τη βελούδινη συνταγή θα τον κάνουν να σε ποθεί χωρίς να μπορεί να το ελέγξει! Κι εσύ θα απολαμβάνεις τις δημιουργίες σου (και τις συνέπειές τους) χωρίς ενοχές…
Θερμίδες 140

Συστατικά

  • 2 μέτρια κολοκυθάκια σε κυβάκια
  • 3 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 400 ml ζωμό λαχανικών (αλλιώς αντίστοιχη ποσότητα νερού με κύβο λαχανικών)
  • 1 μεγάλο αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊναντό
  • Το χυμό από 1 Lime
  • Αλάτι
  • 1 μέτριο αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • ¾ του φλιτζανιού ξινόγαλα
  • Λίγο κύμινο
  • Φύλλα δυόσμου
  • 1 κόκκινη και μια κίτρινη πιπεριά κομμένες κυβάκια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα κολοκυθάκια με 2 φρέσκα κρεμμυδάκια και το ζωμό σε μια κατσαρόλα να πάρουν βράση. Σκέπασε και χαμήλωσε τη φωτιά αφήνοντας τα υλικά να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου. Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει
  • Στο μεταξύ ανάμειξε το κρεμμυδάκι που έμεινε, το αγοούρι, τον μαϊντανό, μια κ.σ. χυμό lime λίγο αλάτι σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά. Σκέπασε και άφησε στο ψυγείο να παγώσει
  • Βάλε δυο κ.σ. lime και αλάτι στο βρασμένο κολοκύθι, συμπλήρωσε το αβοκάντο, το ξινόγαλα και το κύμινο και λιώσε στο μπλέντερ. Σκέπασε επίσης και άφησε στο ψυγείο δύο ώρες τουλάχιστον να κρυώσει καλά.
  • Βάλε τη σούπα σε ποτήρια χωρίς να τα γεμίσεις ως επάνω. Γάρνιρε από πάνω με το μείγμα με το αγγούρι
  • Σέρβιρε με τις πιπεριές ψιλοκομμένες και ένα φύλλο δυόσμου σε κάθε ποτήρι

Tip

Φύλαξε το γκασπάτσιο στο ψυγείο σου, σε δοχείο που σφραγίζει για 4-5 ημέρες

Read More

And More