Ψητή γλώσσα με σάλτσα βουτύρου

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό ψάρι στο φούρνο με αρωματική σάλτσα βουτύρου και μουστάρδας

Συστατικά

  • 4 φιλέτα γλώσσας
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • ¼ φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1½ κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1½ κ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά τα φιλέτα ψαριού σε όλες τις πλευρές τους και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί.
  • Λιώσε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και πρόσθεσε την κρέμα, το σκόρδο, τη μουστάρδα και το λεμόνι με αλατοπίπερο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Πασπάλισε τα φιλέτα με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και περίχυσέ τα με τη σάλτσα βουτύρου.
  • Ψήσε για περίπου 12 λεπτά και σέρβιρε περιχύνοντας με τη σάλτσα το ψάρι και με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.
     

Read More

And More