Ριζότο με κάστανα και κολοκύθα

50 Λέπτα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Χορταστικό αρωματικό και πεντανόστιμο! Ένα ριζότο που εκμεταλλεύεται τις πρώτες ύλες του φθινοπώρου, όπως τα κάστανα και την κολοκύθα σε ένα πιάτο σωστό γαστρονομικό μωσαϊκό.

Συστατικά

  • 6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου με λιγότερο αλάτι
  • 1/4 φλιτζανιού cream sherry (λικέρ με κρεμώδη υφή)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βούτυρο (χωριστά)
  • 1 μικρό λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 μικρή κολοκύθα καθαρισμένη, χωρίς κουκούτσια σε μικρά κυβάκια
  • 1,5 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
  • 2 φλιτζάνια καθαρισμένα και ψημένα κάστανα, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. παριζάκι γαλοπούλας κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκια ματζουράνα ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το ζωμό και το σέρι να βράσουν σε μέτρια κατσαρόλα και δυνατή φωτιά. Χαμήλωσε τη φωτιά στο ελάχιστο, σκέπασε την κατσαρόλα ώστε να μείνει ζεστός ο ζωμός.
  • Ζέστανε το λάδι και 2 κουταλιές βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξε το κρεμμύδι και την κολοκύθα. Μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσει το κρμμύδι ανακατεύοντας συχνά, περίπου 10 λεπτά. Πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτευε μέχρι να γίνει το ρύζι διάφανο στις άκρες του, περίπου 3 λεπτά.
  • Πρόσθεσε 1 φλιτζάνι από το ζεστό ζωμό. Σιγόβρασε μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι ανακατεύοντας συχνά, περίπου 4 λεπτά. Πρόσθεσε κι άλλο ζωμό, ένα φλιτζάνι τη φορά, αφήνοντας να απορροφηθεί πριν προσθέσεις περισσότερο, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς για 25 λεπτά περίπου.
  • Πρόσθεσε τα κάστανα, το θυμάρι, τα παριζάκι και τη ματζουράνα.
  • Απόσυρε από τη φωτιά και ρίξε μέσα το υπόλοιπο βούτυρο, το τυρί και τον μαϊντανό. Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε.

Tip


Read More

And More