Ρολάκια καπνιστού σολομου με σος μέλι

5 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Δροσερό, ντελικάτο, ελαφρύ και υπέροχα γευστικό ορεκτικό για το καλοκαίρι! Σνακ χωρίς τύψεις, αλλά με πολύ γεύση για το απόγευμα και “καναπεδάκι” για βραδιές με φίλους στο μπαλκόνι μαζί με bubbly λευκό παγωμένο κρασί! Όπως και να το δοκιμάσεις ένα είναι το σίγουρο. Η εγγυημένη γεύση…

Θερμίδες 200

Συστατικά

  • 200 γρ. καπνιστό σολομό (5-6 φέτες σολομού)
  • 300 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  • 4-5 σπόρους κάπαρη τουρσί
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ιδέα ταμπάσκο
  • Πράσινη σαλάτα της επιλογής σου για το γαρνίρισμα (Iceberg, ρόκα, μαρούλι)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΜΕΛΙΟΥ: 50ml ελαιόλαδο
  • 1κ.γ. μέλι
  • 1κ.γ. μουστάρδα
  • 2 1/2 κ.σ. μπαλσάμικο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χρησιμοποιήσε ένα ταψάκι για μάφιν ή μικρά ποτηράκια του κρασιού. Θα χρειάστείς τόσα, όσες είναι και οι φέτες σολομού
  • Στρώσε τις φετούλες σολομού κάθετα να γίνει ρολάκι καλύπτοντας τα τοιχώματα με τρόπο που να μπορείς να το γεμίσεις
  • Βάλε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων την κάπαρη, το λεμόνι και το ξύσμα, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και το ταμπάσκο και ανακάτεψε
  • Γέμισε με τη γέμιση τα ρολάκια και βάλε στο ψυγείο να παγώσει η κρέμα για τουλάχιστον 4 ώρες
  • Στο μεταξύ ετοίμασε και την σος μελιού. Χτύπησε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και άφησε επίσης στο ψυγείο
  • Σέρβιρε μαζί με φρέσκα λαχανικά μια ιδέα από τη σος μελιού και αλατοπίπερο

Tip


Read More

And More