Σάντουιτς με χοιρινό σε σάλτσα μπάρμπεκιου

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Pulled pork με σάλτσα μπάρμπεκιου σε ψωμάκια για burger

Συστατικά

  • 1,5 kg χοιρινή ωμοπλάτη κομμένη σε 4 μεγάλα κομμάτια
  • 1 κουτάκι coca cola
  • 2 1/2 φλ. σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 1/3 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 4 κ. σούπας μηλίτης
  • 2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 6 ψωμάκια για burger

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το κρέας στη χύτρα ταχύτητας, έχοντας προηγουμένως αλείψει την επιφάνειά της με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  • Ρίξε πάνω από το κρέας την coca cola.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε δύο φλιτζάνια σάλτσα μπάρμπεκιου με τη μαύρη ζάχαρη, τον μηλίτη, τη σκόνη σκόρδου και τη σκόνη κρεμμυδιού.
  • Ρίξε το μείγμα στο κρέας με την coca cola και κάλυψε τη χύτρα με το καπάκι της.
  • Βράσε το κρέας για 45 λεπτά και έπειτα αφαίρεσε το σκεύος από τη φωτιά και αποσυμπίεσε τον ατμό.
  • Με δύο πιρούνια ξεψάχνισε εντελώς το κρέας και με μια τρυπητή κουτάλα μετάφερέ το, χωρίς τα υγρά, σε ένα μπολ.
  • Ανακάτεψε το ξεψαχνισμένο κρέας με την υπόλοιπη σάλτσα μπάρμπεκιου.
  • Μοίρασε το τρυφερό κρέας στα ψωμάκια για burger και σέρβιρε με έξτρα υλικά, όπως μαγιονέζα, επιπλέον σάλτσα μπάρμπεκιου, σαλάτα coleslaw ή πίκλες.

Read More

And More