Σούπα λαχανικών με λιαστή ντομάτα

50' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ποτέ δεν υπάρχει λάθος στιγμή για να φτιάξεις μια ζεστή, αρωματική σούπα. Βάζουμε μπόλικα λαχανικά, όπως καροτάκια, φρέσκα κρεμμυδάκια και ντομάτες και νοστιμίζουμε με λιαστή ντομάτα και θυμάρι.

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 2 καροτάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.γ. ξηρό θυμάρι
  • 4-5 λιαστές ντομάτες χοντροκομμένες
  • 2 κονσέρβες (500γρ.) τοματάκια
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι και πρόσθεσε το σκόρδο και το κρεμμύδι να γυαλίσουν. Πρόσθεσε και το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα καρότα.
  • Στη συνέχεια ρίξε στην κατσαρόλα τη λιαστή ντομάτα, τις κονσέρβες ντομάτα, το ζωμό και αλατοπιπέρωσε. Ρίξε 1 κ.γ. θυμάρι και άφησε τη σούπα να πάρει βράση για 20′ λεπτά.
  • Λιώσε με ένα ραβδομπλέντερ, ή περνώντας τη σούπα σε μερίδες από ένα μπλέντερ.
  • Σέρβιρε με τα πράσινα φύλλα από τα κρεμμυδάκια και το θυμάρι

Tip


Read More

And More