Σούπα μανιταριών με κριθάρι

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστή σούπα με αρωματικά μανιτάρια, λαχανικά και σπυρωτό κριθάρι

Συστατικά

  • 1 1/2 φλ. βραστό νερό
  • 30 gr αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 3/4 φλ. κριθάρι
  • 2 κ. σούπας αλεύρι γοχ
  • 340 gr φρέσκα μανιτάρια
  • 6 φλ. ζωμός λαχανικών

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το βραστό νερό και τα πορτσίνι σε ένα μπολ και άφησέ τα να μουλιάσουν.
  • Σε μια κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρισέ τα για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το κριθάρι και σοτάρισέ το με τα υπόλοιπα υλικά για άλλα τρία λεπτά.
  • Ρίξε στην κατσαρόλα το αλεύρι και ανακάτεψε καλά για δύο λεπτά.
  • Ρίξε και τα πορτσίνι με το νερό τους, τα φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα και το ζωμό λαχανικών.
  • Μόλις πάρουν βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για 20 με 25 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το κριθάρι.

Read More

And More