Σούπα με ντομάτα και ψωμί

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Γρήγορη, ελαφριά και γευστική, η σούπα από ντομάτα θα αποτελέσει το αγαπημένο σου βραδινό που θα βοηθήσει να διατηρήσεις και την γραμμή σου.  

Συστατικά

  • 1 κιλό φρέσκιες, πολύ ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες) και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  •  500 γρ. Χωριάτικο ψωμί (2 ημερών)
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένο και λιωμένο
  • 1 μικρή αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά (τσίλι)
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 ½ περίπου λίτρο ζεστό νερό
  • 12 μεγάλα φύλλα βασιλικού
  • Επιπλέον λάδι για το σερβίρισμα (2 κουταλιές περίπου για κάθε πιάτο)

Τρόπος Μαγειρέματος

  •  Κόψε το ψωμί σε φέτες και στην συνέχεια σε μικρά κυβάκια
  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Υπολόγισε να χωράει όλα τα υλικά
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και αφού τσιγαριστεί ελαφριά και δώσει γεύση στο λάδι, συμπλήρωσε τις ντομάτες, το τσίλι και το αλατοπίπερο
  • Άσε τα υλικά να βράσουν για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν, φροντίζοντας να διαλύσεις τις ντομάτες με μια ξύλινη κουτάλα
  • Πρόσθεσε το ψωμί και ανακάτεψε καλά
  • Χαμήλωσε την φωτιά και πρόσθεσε το νερό
  • Άφησε την σούπα να σιγοβράσει για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να πήξει. Αν χρειαστεί πρόσθεσε λίγο ακόμη νερό
  • Αφού η σούπα είναι έτοιμη ρίξε τα φύλλα βασιλικού και σέρβιρε

Tip

Μπορεί να μην συνηθίζεις να ετοιμάζεις σούπες μέσα στην Άνοιξη, αλλά σκέψου πόσο νόστιμη θα είναι με ολόφρεσκες, ώριμες, υπαίθριες ντομάτες. 

Read More

And More