Μαγειρεύοντας κολοκυθάκι! Smart tips για εγγυημένη επιτυχία…

Μην το υποτιμάς, μην το αποφεύγεις και κυρίως μην το φοβάσαι…
Το κολοκυθάκι μαζί με την μελιτζάνα είναι κάτι σαν σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού και αν ακολουθήσεις δύο, τρία μυστικά, τότε απλά θα το απολαμβάνεις με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία.

Πριν από όλα ήταν το νερό… και το κολοκύθι έχει πολύ νερό! Αυτό είναι ο λόγος που την τελευταία φορά που δοκίμασες να το τηγανίσεις το λάδι εκτοξεύτηκε σε όλη την κουζίνα. Μάλιστα, όσο μεγαλύτερο είναι το κολοκύθι, τόσο περισσότερο νερό έχει. Έχω το μυστικό. Κάν’ το όπως με τη μελιτζάνα…. κόψε σε ροδέλες, αράδιασε σε σουρωτήρι και αλάτισε κατά προτίμηση με χοντρό αλάτι. Άφησε για 20′ λεπτά να στραγγίξει, ξέπλυνε και ξεκίνα τη μαγειρική.

Κι αν δεν θέλεις να το κόψεις ροδέλες; Οι γεμιστές συνταγές συνήθως ζητούν να βγάλεις με ένα κουτάλι την “ψίχα” του! Εκεί βρίσκεται άλλωστε και το περισσότερο ποσοστό νερού. Αν θέλεις να ενσωματώσεις την ψίχα στη γέμιση μην ξεχάσεις να τη στραγγίξεις καλά ανάμεσα στα χέρια σου πριν. Αν πάλι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από τη συνταγή μην πετάξεις τίποτα! Εγώ συνηθίζω μετά τα γεμιστά κολοκυθάκια [Δες τη συνταγή εδώ] που είναι και αγαπημένο πιάτο, να ετοιμάζω με τη γέμιση λαχταριστούς κολοκυθοκεφτέδες [Δες τη συνταγή εδώ].

Read More

And More