Ζεστή σαλάτα με φακές

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πεντανόστιμη σαλάτα με πράσινες φακές, βότανα και τραγανό μπέικον

Συστατικά

  • 1 φλ πράσινες φακές
  • 2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • πιπέρι
  • 120 gr μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • 3 φύλλα φασκόμηλο
  • 2 κ. σούπας κάπαρη
  • 1/2 φλ. μαϊντανός
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1/2 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε και σούρωσε καλά τις φακές, τοποθέτησέ τες σε μία κατσαρόλα και σκέπασέ τες με το χωμό κοτόπουλου.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ τες να σιγοβράσουν για 20 με 25 λεπτά.
  • Σούρωσε τις φακές, επίστρεψέ τες στην κατσαρόλα και πρόσθεσε το αλάτι.
  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ψήσε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, τα φύλλα δενδρολίβανου και το φασκόμηλο και σοτάρισε για δύο με τρία λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το λάδι, τη μουστάρδα και το βαλσαμικό και έπειτα ρίξε το μείγμα στις ζεστές φακές με έξτρα αλατοπίπερο και το μείγμα με το μπέικον.
  • Ρίξε στη σαλάτα την κάπαρη και το φρέσκο μαϊντανό και σέρβιρε όσο η σαλάτα είναι ζεστή.

Read More

And More