Ένα αντικείμενο που χρησιμοποιείς κάθε μέρα μπορεί να είναι ο λόγος που βγάζεις σπυράκια!

Μέχρι σήμερα ξέρεις πάνω κάτω ότι δεν πρέπει να ακουμπάς το τηλέφωνο στο πρόσωπό σου γιατί η οθόνη είναι βρώμικη και σου προκαλέι σπυράκια όπως επίσης ξέρεις ότι πρέπει να καθαρίζεις συχνά τα γυαλιά σου γιατί τα πετάς δεξιά και αριστερά, τα βάζεις χωρίς θήκη στην τσάντα σου κι έπειτα τα φοράς στο πρόσωπό σου. Και αυτό μεταφράζεται επίσης σε σπυράκια!

Αυτό που δεν γνώριζες, όμως, και ήρθαν οι χρήστες του Reddit να μας ανοίξουν τα μάτια είναι πως υπάρχει και κάτι άλλο που χρησιμοποιείς καθημερινά και μπορεί να είναι ο λόγος που έχεις σπυράκια. Και ίσως και να προσπαθήσω να στο εκμαιεύσω. Πηγαίνεις γυμναστήριο, φοράς ακουστικά και τρέχεις στον διάδρομο; Τότε ίσως να το έχεις παρατηρήσει κι εσύ! Το καλώδιο από τα ακουστικά που ακουμπά στο πρόσωπό μας έχει αυτή την επίπτωση! Όλα ξεκίνησαν από ένα σχόλιο που ανέβασε στο Reddit ένα κορίτσι. “Πήγαινα γυμναστήριο και παρατηρούσα ότι έβγαζα σπυράκια κοντά στα μάγουλά μου και στο περίγραμμα του προσώπου μου από την κάτω μεριά. Όταν άρχισα να τα καθαρίζω έφυγαν!”, έγραψε συγκεκριμένα και τα σχόλια από άλλους χρήστες πήραν φωτιά.

Και οι δερματολόγοι συμφωνούν. Η λογική είναι ότι σε οποιαδήποτε επιφάνεια μπορεί να αναπτυχθούν βακτήρια. Και αυτά τα βακτήρια μεταφέρονται στο πρόσωπό σου αν η επιφάνεια αυτή έρθει σε επαφή με το πρόσωπό σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις, λοιπόν, είναι να καθαρίζεις το καλώδιο από τα ακουστικά σου εντατικά με οινόπνευμα.

Από την άλλη, όμως, αν έχεις ακμή τότε υπάρχουν παθογενετικά αίτια που έχεις σπυράκια και ξεκινούν από τον ίδιο σου τον οργανισμό και όχι από εξωγενείς παράγοντες πράγμα που σημαίνει ότι ένα καλώδιο ακουστικού που θα ακουμπήσει στο πρόσωπό σου είναι η λιγότερο σημαντική αιτία που έχεις σπυράκια. Τι μπορείς να κάνεις σε αυτή την επίπτωση; Τσέκαρε εδώ τα 8 πράγματα που πρέπει να ξέρεις αν είσαι μετά τα 30 κι έχεις ακμή!

Read More

And More