“Mega με μία” VS “Το πρωινό”: Μικραίνει στους πίνακες τηλεθέασης η χαοτική διαφορά τους;

Τετάρτη χθες και στ ΄αλώνια της τηλεθέασης κονταροχτυπήθηκαν για τρίτη συνεχή μέρα τα πρωινάδικα του Mega και του ΑΝΤ1 και έχει ενδιαφέρον να δούμε το κατά πόσο κλείνει ή όχι η τεράστια ψαλίδα της διαφοράς τους.

Βλέπετε, από την Δευτέρα που έκανε το ντεμπούτο του στους δέκτες μας ο Μάρκος Σεφερλής το “Mega με μία” δεν έχει καταφέρει απλά να πάρει τα σκήπτρα της τηλεθέασης από “Το Πρωινό”, αλλά έχει καταφέρει να πετύχει τέτοιες επιδόσεις σε ότι έχει να κάνει με τα ποσοστά τηλεθέασης πάντα, που όμοιά τους βλέπουμε είτε τις μέρες της… Eurovision, είτε τις μέρες εκείνεις που μάχεται σκληρά η Εθνική μας στο εξωτερικό. Με άλλα λόγια οι επιδόσεις του γνωστού καλλιτέχνη την Δευτέρα ήταν τύπου… Euro 2004, γι ΄αυτό και κατάφερε να κάνει… γιούρια στο “Πρωινό” και από το πολύ… ταρακούνημα να του προκαλέσει ναυτίες!

Για να δούμε ,όμως, το πως διαμορφώθηκε η μάχη των δύο πρωινάδικων χθες. Εννοείται πως και χθες ο Μάρκος έκοψε πρώτος το νήμα ,όμως, με ποσοστά τηλεθέασης σαφέστατα χαλημότερα σε σχέση με τις δύο προηγούμενες μέρες και αυτό είναι άλλωστε και κάτι φυσιολογικό, μιας και σιγά-σιγά περνάει η φούρια του καινούργιου, φεύγει και ο πανικός της αναμονής και έρχεται και κατασταλάζει το πράγμα. Το “Mega με μία” ,λοιπόν, σημείωσε χθες ποσοστό τηλεθέασης 36,9% στο σύνολο και 41,1% στα νεανικά κοινά από 15-44 ετών.

“Το Πρωινό” αντίστοιχα του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά κατάφερε να διατηρηθεί πάνω από το 20,0% και συγκεκριμένα στο σύνολο έκανε 23,1% και στα νεανικά κοινά μόλις 19,0%. Για να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτό το πρωινό ντέρμπι φέτος…

Read More

And More