Η Μαριλένα χαμογελά χάρη στο πρόγραμμα Pets For Kids!

Στα γενέθλιά της, όπως κάθε παιδί, η Μαριλένα έκανε μια ευχή. Ήθελε να μπορεί να παίξει σε μια παιδική χαρά όπως όλα τα άλλα παιδιά παρέα με τα αδέρφια, τους φίλους και τους δύο σκύλους της οικογένειας, την Ήρα και τη Μαλού.


Η Μαριλένα είναι σήμερα έντεκα χρονών, ένας μικρός άγγελος που από τα πρώτα της βήματα στη ζωή δίνει μία μάχη ενάντια σε μια ιδιαίτερα σπάνια πάθηση. Τα παιδιά με αυτή την πάθηση αντιμετωπίζουν σημαντικά κινητικά και νοητικά προβλήματα. Η Μαριλένα όμως δεν το βάζει κάτω! Είναι ένα παιδί που αντιμετωπίζει τη ζωή με χαμόγελο και αισιοδοξία. Η δύναμη και το θάρρος της εμπνέουν πολλούς φίλους και εθελοντές που θέλουν να υποστηρίξουν τη μάχη της Μαριλένας και της οικογένειάς της απέναντι στη σοβαρή αυτή πάθηση.


Οι συνηθισμένες παιδικές χαρές δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας ώστε ένα παιδί όπως η Μαριλένα να μπορεί να παίξει και να περάσει μια ευτυχισμένη μέρα γενεθλίων. Οι εθελοντές του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) σε συνεργασία με το πρόγραμμα Pets for Kids από το Pedigree® και το Whiskas®, έκαναν την ευχή της πραγματικότητα και διαμόρφωσαν μια παιδική χαρά ειδικά για τη Μαριλένα στην αυλή του σπιτιού της! Έτσι η Μαριλένα παρέα με τους φίλους, την οικογένεια και τους δύο αγαπημένους της σκύλους, την Ήρα και τη Μαλού, μοιράστηκε μοναδικές στιγμές και πέρασε μια αξέχαστη μέρα γεμάτη γέλια και παιχνίδια.


Η σχέση της Μαριλένας με την Ήρα και τη Μαλού έχει αποδειχθεί σημαντική τόσο για την ψυχοσωματική της ισορροπία όσο και για την κινητική της βελτίωση. Είναι πολύ δεμένη με τις δύο φίλες της και αυτό φάνηκε από την ευχή της στην οποία η Ήρα και η Μαλού συμμετείχαν ενεργά.

Η Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) δήλωσε σχετικά: «Οι ευχές που έχουν να κάνουν με την απόκτηση κατοικίδιων αποκαλύπτουν με υπέροχο τρόπο τη Δύναμη-Μιας-Ευχής. Φαίνεται στα μάτια των παιδιών η Δύναμη, η Χαρά και η Ελπίδα που αντλούν από την επαφή τους με το κατοικίδιο. Γαληνεύει το πρόσωπό τους, νιώθουν ότι έχουν μία ευθύνη, ότι μπορούν να διαχειριστούν ένα ζωντανό πλάσμα. Μάλιστα κάποιες φορές τυχαίνει να επικοινωνούμε με την οικογένεια αρκετούς μήνες μετά την εκπλήρωση της Ευχής και χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως «..το παιδί μας έχει αλλάξει, είναι πιο χαρούμενο και σίγουρα πιο δυνατό…». Η αλλαγή αυτή προφανώς έχει να κάνει με τη Δύναμη που δίνει η εκπλήρωση, το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα αλλά σχετίζεται άμεσα και με την ανάπτυξη της σχέσης του παιδιού με το κατοικίδιο. Ευχαριστούμε το Pedigree®, το Whiskas® και την MARS Hellas για τη συμβολή στην υιοθεσία Ευχής της Μαριλένας. Η στήριξή τους και η πίστη τους στο έργο μας είναι πολύ σημαντική για εμάς».

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα Pets for Kids εφαρμόζεται από το 2013 και υποστηρίζει την ευεργετική σχέση κατοικίδιου και παιδιού. Μια σχέση που πλέον αποδεικνύεται όχι μόνο εμπειρικά αλλά και επιστημονικά ότι έχει να προσφέρει πολλά σε κάθε παιδί. Μια μοναδική σχέση.

Read More

And More